"Първо - трябва да се разпусне ВСС и да се

...
"Първо - трябва да се разпусне ВСС и да се
Коментари Харесай

Цветан Василев: Трябва да се разпусне ВСС, да се смени Гешев и да се промени Избирателния кодекс

"Първо - би трябвало да се разпусне Висш съдебен съвет и да се прекратят пълномощията на Иван Гешев. И второ: да се създадат промени в Изборния кодекс ". Това споделя банкерът в изявление за „ Истории от прехода “ в ютуб.
"Имиджът на Движение за права и свободи пострада поради Делян Пеевски. Той има червен картон от Турция и то от доста от дълго време поради контрабандата на цигари от „ Булгартабак “. Това не пречеше обаче да си разиграва коня в България, тъй като явно е бил комфортен на подмолните кукловоди.
Известно е, че Пеевски има проблеми в Америка, а към този момент и в Брюксел, където дълго време Борисов го покриваше с всички свои контакти. По моя информация и там към този момент текат следствия.
Името на Пеевски е упоменато 5 пъти в отчета на Държавния департамент на Съединени американски щати, което до момента не се е случвало. Според мен кукловодите имат изпреварваща информация, по тази причина бе подхваната тактичност по понижаване на вредите. Каква ще е ориста му – това ще зависи от „ жегата “ към него извън. И от предстоящите промени в структурата на правосъдната власт и в частност от прокуратурата. Там има десетки, в случай че не и стотици учредения за следствие на Пеевски.
Очакваните промени са най-малкото лични. Мандатът на основния прокурор може да бъде преустановен. За да има воля за тази смяна, би трябвало да се сменисъставът на Висш съдебен съвет. Говоря за махането на всички хора, подвластни от един център на задкулисието. Всички се кланят на основния главния прокурор, а той на този център. Докато това не се промени, аз не виждам никакъв късмет България да се промени.
Вижте какъв брой е квотата на Народното събрание в този Висш съдебен съвет. Ако сложите и квотата на прокуратурата, където всичко е отвесно следено, ще видите по какъв начин това работи като пестник. Ако всичко това се промени, ще има различен основен прокурор. Не зная на кого му е пристигнало такава нелепост – някой различен основен прокурор да проверява основния?! След това би трябвало да сложат още един, който ще проверява този, който би трябвало проверява основния. Няма съвършена правосъдна система. Но от нейната самостоятелност се дефинира в каква степен страната е демократична и доколко е тирания. В България съдът е овладян през прокуратурата посредством Висш съдебен съвет.
Има явен протестен избор против статуквото и Слави Трифонов е обрал не дребна част от този избор. Ако той подведе тези, които са му дали своят вот доверие, този балон ще спихне. Ясно е, че статуквото има към 30-40 % в лицето на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. И то в случай, че имаме 50 % интензивност на гласоподавателите. Ами в случай че стане интензивността 60-70 %? Това значи, че ще има реформистко болшинство против статуквото.
Бойко Борисов е стопанин на душите на неговите депутати. Като виждам интелектуалното им равнище, се пипвам за главата. Готовността на Движение за права и свободи да поддържа Има Такъв Народ ще се изпари в мига, когато вторите посегнат на тяхната светая светих в лицето на Висш съдебен съвет и основния прокурор. Най-доброто в този момент е програмно държавно управление на малцинството, с мандатоносител който й да било - дали Слави, Демократична България или групировката на Манолова и Хаджигенов.
Първо би трябвало да се разпусне Висш съдебен съвет и да се прекратят пълномощията на Иван Гешев. И второ - би трябвало да се създадат промени в ИК, който да даде опция на българите в чужбина да гласоподават, тъй като там е огромния запас. Това са свободни българи, не мачкани, не натискани, не бити. Ако Движение за права и свободи желаят да поддържат ликвидацията на най-силното оръжие на дълбоката страна - дано да го поддържат. Но аз нямам доверие. ГЕРБ би трябвало да падне до неговото действително маргинално равнище – аз го правя оценка на 5-10 %. Те обаче би трябвало да бъдат извадени от властта.
Вие мислите ли, че тези компании, които в този момент са подвластни от Бойко Борисов, ще отидат за гласоподават за него, в случай че знаят, че той към този момент не е на власт и текат следствия?! "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР