“Първо да се приемат промените в Конституцията, след това нов

...
“Първо да се приемат промените в Конституцията, след това нов
Коментари Харесай

ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС искат спиране на избора на нов главен прокурор

“Първо да се одобряват измененията в Конституцията, по-късно нов Висш съдебен съвет и по-късно нов основен прокурор. ”

За това прикани депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски в Народното събрание.

“Внасяме декларация в деловодството на Народно събрание с апел към Висш съдебен съвет дружно с Движение за права и свободи и ПП-ДБ да се изчака с избора на нов основен прокурор ”, съобщи Деница Сачева от ГЕРБ.

Сачева акцентира, че декларацията по тематиката ще бъде гласувана в Народно събрание идната седмица. “Искаме да има транспарантен и обективен избор на нов основен прокурор, както и да има огромна правосъдна промяна в границите на конституционни промени ”, акцентира още тя.

Рая Назарян от ГЕРБ добави, че не се месят във волята на правосъдната власт. “Ние насочваме само зов към Висш съдебен съвет да не се прибързва с избор на нов основен прокурор до момента в който приключат измененията в Конституцията, както и до окончателното изговаряне на Конституционен съд за висящото пред него дело. Смятаме, че в случай че процедурата не бъде спряна и продължи да бъде променяна без тези предпоставки, то няма да има обективен и транспарантен избор на новия основен прокурор. ” - сподели още Назарян.

Тя изясни, че полемиката по измененията в Конституцията е напреднала и има съответни оферти от парламентарните групи. “Ако имаме единодушие, то включва и нов Висш съдебен съвет, към този момент работната група е почнала работа, тъй че считаме до края на юли месец да бъдат подготвени предложенията за промени в Конституцията. ” - разясни депутатката от ГЕРБ. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР