Първо бездомно куче от Кричим вече е осиновено. Това е

...
Първо бездомно куче от Кричим вече е осиновено. Това е
Коментари Харесай

Ето го първото осиновено куче от Кричим след скандала с поис...

Първо бездомно куче от Кричим към този момент е осиновено. Това е Поли и тя отпътува за Враца. Това стана ясно по време на митинга през днешния ден в Кричим против поисканите сурови санкции, до 500 лева, от кмета на Кричим за тези, които хранят бездомни кучета и котки на публични места. Снимки разгласява във Facebook Leila Abas Tomova.

Общината няма нужните средства за построяването на подслон за бездомни кучета, а популацията им в града внезапно се е нараснала. Според осведомени, доста поданици от околните обитаеми места се отървават от кучетата си, като ги откарват в Кричим и там ги пускат.

Днес бранители на животните дойдоха пред кметството в града. Те занесоха хранилки и чували с храна за кучетата и котките. Ще бъдат назначени доброволци, които да разпределят храната.

Междувременно градът се раздели на две. Друга част от жителите на Кричим поддържаха кмета в настояванията му за налагането на огромни санкции за тези, които хранят бездомни кучета и котки на публични места. Някои обясниха, че са били нападани от глутница бездомни кучета в града. И приканиха природозащитниците, щом са загрижени за бездомните животни, да си ги отведат у дома.

Снимки: Leila Abas Tomova, Facebook

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР