Първият за тази година почти пълен локдаун заради COVID-19 беше

...
Първият за тази година почти пълен локдаун заради COVID-19 беше
Коментари Харесай

Почти пълен локданун въведоха в първа община в България – почти нищо не работи в Сунгурларе

Първият за тази година съвсем цялостен локдаун поради COVID-19 беше въведен в Община Сунгурларе. Крайните ограничения включват и прекъсване на работата на общинската администрация. А това затруднява живота на локалните поданици, оповестява БТВ.

9-месечната Димитра Япани е роденaв Кипър. Семейството й се прибира за 10 дни в Сунгурларе с желанието да извади нужните документи от общината.

" Налага ни се да вършим акт, български акт за раждане на детето, само че не можем сега и несъмнено няма да сварим да го извадим. Казаха след понеделник да ги потърсим, в случай че вероятно се оправи ситуацията. Попаднахме на капан за жалост ", споделя Йорданка Иванова, баба на детето.

Общинската администрация и всички кметства по селата са затворени за пет дни поради Коронавирус ограничения.

" При нас се случи една огромна покруса, наша служителка умря от ковид, на 22 години и това малко или доста ни извади от релси ", споделя кметът на община Сунгурларе Георги Кенов.

А за ваденото на документи Кенов показва, че „ има дежурен във фронтофиса, който работи с жители ".

Дежурен във фронтофиса обаче нямаше.

" Обаче те работят и от място от у дома, в случай че имам телефон мога да се свържа със съответните слуители, в случай че не е нещо незабавно ", споделя локалната жителка Василена Динева.

Преустановена е още работата на домашния обществен патронаж, затворени са образователните заведения.

Допълнителна почивка ще има за учениците от Сунгурларе, образователните заведения тук ще останат затворени до 6 февруари. Въведен е и вечерен час за децата.

" Много млад народ си отпътува, тъй че е желателно да има локдаун ", счита локалната жителка Живка Бояджиева.

Според кмета доста от позитивните бързи проби не се записват в Здравната ревизия и по тази причина са подхванати крайни ограничения.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР