Първият водороден автобус тръгва в България през май, съобщи зам.-министърът

...
Първият водороден автобус тръгва в България през май, съобщи зам.-министърът
Коментари Харесай

Първият автобус с водороден двигател тръгва в България през май

Първият водороден рейс потегля в България през май, заяви зам.-министърът на превоза Ангел Попов, който взе участие в полемика отдадена на хидрогенните горива.Той изясни, че интензивно се работи по смяна на законодателството, с цел да стартира построяването на водородни зарядни станции по главните автомагистрали.

Пловдив

Първият рейс с водородно гориво ще бъде доставен до два месеца в Пловдив, съобщи зам.-министърът на превоза.
Ангел Попов- зам.-министър на превоза: Той ще бъде градски рейс. Цената е малко по-висока, с към 10-15% от елементарния рейс. За България ние сега вършим тест.
Първата атомна зарядна станция ще бъде реалност до 2 години, тя ще се намира в бургаското пристанище и е предопределена за кораби, чиито мотори работят с хидрогенно гориво.

Приоритет обаче са колите.
 Какви са преимуществата на водородните технологии? Какви са преимуществата на водородните технологии?
Възможностите и преимуществата на водородните технологии бяха разисквани и показани в Благоевград, по време на районен конгрес „ Код: Водород ". Разяснени...

Амбицията на Министерството на превоза е до 2030 година у нас да се изградят още 3 зарядни станции за водород - в София, Стара Загора и Русе, като условието е те да са на 200 км. една от друга, с цел да бъдат ефикасни.
Ангел Попов, зам.-министър на превоза: Ние ще променим законите, тъй че да разгадаем и да задължим, тъй че водорът да бъде част от енергийната успеваемост на България, като горивен детайл.  Пътнически влакове на водород потеглиха в Германия Пътнически влакове на водород потеглиха в Германия
Първите влакове с водородни кафези стартират от през днешния ден постоянен транспорт на пасажери в Северна Германия. Две районни композиции „ Корадиа ай Линт “ с нулеви...

Министерството на превоза работи и върху концепцията за закупуване на водородни влакове, които към този момент потвърдиха своята сигурност и успеваемост в Германия, Франция и Италия.
Ангел Попов, зам.-министър на превоза: След 3 години можем да се надяваме, че и ние ще желаеме и ще доставим подобен трен.

В момента трен с водороден мотор може да измине 1000 км. без зареждане единствено с 90 литра гориво.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР