Първият турнир от Големия шлем за годината Australian Open може

...
Първият турнир от Големия шлем за годината Australian Open може
Коментари Харесай

Australian Open може да не започне по програма заради пожарите

Първият шампионат от Големия шлем за годината Australian Open може да не започва по стратегия заради пожарите в Австралия. Две седмици преди началото на шампионата Мелбърн качеството на въздуха е определяно като " доста неприятно " и даже " рисково за здравето ". Има опция началото на надпреварата да бъде забавено, макар че упованията са изискванията да надалеч по-добри на 20 януари, когато би трябвало да е началото.

Hazy view of #Melbourne city due to #bushfire smoke. Air quality index is 158 (Unhealthy).
It has been raining for 2 days, but it's not enough.
.
.
.
.
.#bushfires #bushfiresaustralia #bushfiresmoke #australia pic.twitter.com/MwLhRyR3HU
— Enoch Ko (@EnochKo) January 5, 2020
Пушек, приближаващ от остров Тасмания, се смесва с непрекъснатото замърсяване от пожарите във вътрешната част на щата Виктория. Тези фактори сложиха Мелбърн измежду градовете с най-замърсен въздух в Азия, като пред него са Делхи (Индия), Лахор (Пакистан) и Шънян в Китай.

Седемкратният първенец в Астралия Новак Джокович, който е президент на Съвета на играчите, съобщи през уикенда, че качеството на въздуха би трябвало да бъде следено деликатно и не е невероятно стартът на шампионата да бъде отсрочен, в случай че има заплаха за здравето на играчите.

non-australian oomfs, this is melbourne today, full of smoke because of bushfires 4 hours away from us, the air quality has been recorded as very poor. pic.twitter.com/nrK8AfNu2X
— xichen maid (@xiubffs) January 6, 2020
Шефът на Australian Open Крейг Тайли разяснява, че уредниците на шампионата наблюдават обстановката. " Правим оценката на резултата на дима по същия метод, по който подхождаме към жегата и дъжда. Имаме специалисти, които проучват информацията, която идва, и се консултираме с тях. Здравето на играчи, почитатели и хората, които работят там, е приоритет през цялото време”, съобщи той. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР