Първият сняг падна и зимните курорти се стягат за началото

...
Първият сняг падна и зимните курорти се стягат за началото
Коментари Харесай

Пловдивските управници стягат ските след първия сняг СНИМКИ

Първият сняг падна и зимните курорти се стягат за началото на ски сезона. Мнозина от пловдивските управници са запалени фенове на планината и към този момент са създали резервациите си.

Един от най-изтъкнатите майстори с щеките е някогашният ръководител на Общинския съвет Илко Николов. Архитектът обича да се пързаля по пистите на Пампорово. Според него родопският курорт е неговият първи избор, тъй като тук е надалеч по-спокойно спрямо пиринския съперник Банско. Там е цялостно с туристи и навалицата е изнервяща, отбелязва Николов. " Обичам да карам ски. Правя това още от студент. Любимата ми дисциплинираност е втурване ", похвали се архитектът пред репортера на " Марица ".

Личният му връх е от предходната година, когато минал цели 102 километра. " Почваме да понижавам натоварванията, само че още не се предавам ", добави Николов. Запалена скиорка е и неговата колежка от предходния състав на Общински съвет Минка Сърнешка. Дамата обича да се спуска освен в България, само че и по пистите в чужбина, като обичана е тази в Зьолден, Австрия. Бившият кмет на Калояново Александър Абрашев също обича ски ваканциите в Пампорово. Абрашев се спуска от 25 години.

От сегашните управници на Пловдив най-запален по белите писти е зам.-кметът на " Западен " Георги Георгиев. За разлика от сътрудниците си той избира Банско. Твърди, че там оборудванията са на международно равнище. Друг постоянен член на белия кортеж измежду политиците е старейшината в локалния парламент Константин Георгиев. Заради травма обаче пропуснал последните два сезона. Колегата му Цветелин Цоневски също е фен на пистите. И той като останалите обича да кара на Пампорово. В " Кауза за Пловдив " са подготвени за разбъркан тим в ските, тъй като шефката на Оперативна програма " Радостни обреди " Румяна Толова е прочут занаятчия на спускането и слалома.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР