Първият пролетен полет от САЩ пристигна днес в Антарктика след

...
Първият пролетен полет от САЩ пристигна днес в Антарктика след
Коментари Харесай

Първият пролетен полет от САЩ до Антарктида пристигна при мерки срещу коронавируса

Първият пролетен полет от Съединени американски щати дойде през днешния ден в Антарктика след месеци на зимен мрак, при специфични ограничения, с цел да бъде предотвратено преместване на новия ковид, съобщи Асошиейтед прес.

Антарктида е единственият непокътнат от пандемията континент и се поставят старания вирусът да не доближи и до него.

Самолет на военновъздушните сили на Съединени американски щати излетя по-рано през днешния ден от град Крайстчърч, Нова Зеландия, с общо 106 индивида на борда - пасажери и екипаж. Новопристигналите ще заменят личния състав на американската задача на Антарктида, който прекара зимата там в понижен състав.

Заради мощни стихии полетът бе отсрочен с три седмици, вследствие на което хората на борда ще останат общо шест седмици под карантина.
Членовете на екипажа прекараха четири дни в изолираност в Сан Франциско, а по-късно - пет седмици в Нова Зеландия, като през това време бяха подложени на тест за ковид на няколко пъти. След като хората от самолета дойдоха в станция Макмърдо, беше разгласен жълт код за подготвеност, което значи, че всички ще носят маска в продължение на две седмици.

" Педантични сме, с цел да подсигуряваме, че нищо няма да се случи ", сподели Тони Джърман, представител на антарктическата стратегия на Съединени американски щати в Нова Зеландия. Той посочи, че в случай че вирусът въпреки всичко се появи на станцията, към този момент са готови процедури за уединяване и тестване на всички инфектирани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР