Първият лик на Богородица е нарисуван от евангелист Лука, той

...
Първият лик на Богородица е нарисуван от евангелист Лука, той
Коментари Харесай

В рая му казали: „Божията майка я няма тук, Тя ходи по земята и събира сълзите на плачещите“

Първият лик на Богородица е нарисуван от евангелист Лука, той го запечатал, защото бил свидетел и желал да остави спомен за Нея.

Според преданието, когато Лука нарисувал няколко облика на Божията майка, той ги донесъл персонално при Нея, с цел да й покаже, в отговор чу:

– С тези икони занапред нататък ще бъде Моята берекет и благодатта на Родения от Мене.

Следователно не може да се приказва за никакво идолопоклонничество, когато става дума за иконите. Ние не се обръщаме към боите и дъските в молитвите, а към тези, които са изобразени от тях. Когато човек пази фотография на родственици и другари, това не се смята за идолопоклонство, тъй че нарисуваното изображение не е кумир.

Днес са известни хиляди изображения на Богородица по целия свят. Всичко това са знаци на обич към нас неверните.

Божията Майка още веднъж и още веднъж идва на помощ на всички страдащи.

При Своето Успение Тя дала заричане, че в никакъв случай няма да изостави тези, които ще повярват в Нейния Син. И тя постоянно ще бъде с нас до края на света.

Това се удостоверява и от обстоятелството, че още на третия ден след Успение Богородично Тя се явила на апостолите във въздуха и споделила:

– Радвайте се! Ще бъда с вас през всички дни!

И по този начин тогава на света почнали да се появяват нови чудотворни изображения на Богородица.

Интересното е, че свети Андрей имал събитие, което удостоверява, че Богородица към този момент оказва помощ на хората. 

Във привидение той видял следното, както споделя:

– Отворих чудната хубост на парадайса. Вървях доста, само че забелязах, че Богородица я няма на никое място. Тогава взех решение да попитам: „ Къде е тя? “ И отговор ми беше даден: „ Тя върви по земята и събира сълзите на плачещите. “

Само си представете по какъв начин Божията майка се грижи за всяка вярваща душа. Тя утешава молещите се, невидимо изтрива сълзите им.

И неведнъж имало феномени на Божията майка на бойното поле пред бойци в разнообразни години на войни в международната история. Разкрити са доста чудеса, свързани с нея и всичко това е по този начин, тъй като един същински набожен и каещ се несъмнено ще получи закрилата на Дева Мария на земята и даже на небето, когато пристигна Страшният съд.

Пожелаваме на всички нравствен мир и чисти мисли. А всичко това ще стане допустимо единствено когато се обърнем към Бога с смирение.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР