Първият Фестивал на авторския театър ще се проведе през март.

...
Първият Фестивал на авторския театър ще се проведе през март.
Коментари Харесай

Фестивал на авторския театър завладява НДК - slava.bg

Първият Фестивал на авторския спектакъл ще се организира през март. Датите са 27 и 28 март, а мястото - Нов Театър НДК. Двудневното прекарване ще предложи на феновете си осем авторски представления, две театрални работилници, две полемики, галерия със фотоси и атрибут от представления, и концерт на „ Драмеди Бенд “.

Целта на форума е всяка година да показва театрални постановки от български и интернационалните актьори, самостоятелни компании и продукции като подчертава напълно върху авторското наличие и интерактивното взаимоотношение с публиката. Фестивалът ще покаже и театрални жанрове, взаимодействащи с други театрални форми или театрални концепции – танцов спектакъл, плейбек спектакъл, моноспектакли, импровизационен спектакъл и други.

„ Отдавна желаеме да организираме Фестивал на авторския спектакъл, с цел да покажем на аудиторията, че авторския спектакъл не е част от ъндърграунд театралната просвета на страната, а има своето съществено място в арт пространството у нас. Вече инициирахме няколко полемики на тематика „ Какво е авторски спектакъл “ и по този начин предизвикваме самостоятелни актьори, режисьори, специалисти да формулират и синтезират своето схващане за авторски спектакъл. Интересът към Фестивала е голям и чакаме сериозна аудитория, която ще си подари цялостното фестивално прекарване и ще се допре до неповторимите спектакли, включени в програмата, актьорите и театралната страст “, споделя Цвета Балийска, шеф на Фестивал на авторския спектакъл, режисьор в Театър „ Драмеди “ и ръководител на Сдружение „ Творци “.

Фестивалът ще бъде открит с Game Over - моноспектакъл на Ованес Торосян, а в програмата влизат още постановките „ Кой си ти “, „ Драматургът живот “, „ Тук и в този момент “ и други.

Фестивалът на авторския спектакъл ще се организира при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения и при 1/3 запълваемост на местата в залата.

Партньори на първия Фестивал на авторския спектакъл са Нов спектакъл НДК, Народно Читалище „ Н. Хайтов-1936 “ в кв. Изток и Държавна организация за протекция на детето. Фестивалът се осъществя с финансовата поддръжка на Министерство на културата.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР