Първият ден от болничния няма да се заплаща, но ще

...
Първият ден от болничния няма да се заплаща, но ще
Коментари Харесай

Дариткова: Първият ден от болничния ще може да се ползва за дете

Първият ден от болничния няма да се заплаща, само че ще се вдигне минималната пенсия. За това се споразумяха сътрудниците в управническата коалиция. " През последните години се следи фрапантно нарастване на броя на употребените болнични от заетите на пазара на труда ", сподели в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Тя изясни, че сумите, които се изплащат за тези дни са нарастнали от 313 милиона лв. до 632 милиона лв.. Това затруднява както държавното публично обезпечаване, по този начин и работодателите.
Даниела Дариткова: Темата са разисква дълго време. Не е препоръчано никакво рационално и рационално решение.
Според нея от обединението оферират една стъпка напред към това да се намерения по какъв начин може да се ограничи непозволеното прилагане на болнични.

Тя посочи, че това няма да важи за дребните деца, за родителите, които употребяват болничен за гледане на болно дете и за потърпевшите при трудова акцидент. За признатите в болница по клинични пътеки механизмите са разнообразни.
Даниела Дариткова: Трябва да се търсят източници за нарастването на минималната пенсия на 250 лв.. Около 80 милиона ще са нужни за този растеж на пенсиите. Бюджетът на държавното публично обезпечаване е квалифициран дълго. Процедурата допуска уравновесен бюджет и би трябвало освен това решение през вчерашния ден да се търсят източници на средства, от които да се набират тези 80 милиона лв..  Първият ден от болничния няма да се заплаща от следващата година Първият ден от болничния няма да се заплаща от следващата година
Три значими обществени решения взе ръководещата коалиция през днешния ден. Първият ден от болничните да не се заплаща след 1 януари следващата година, минималната пенсия да ста...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР