Първият ден от август за стотици шофьори започна с дълго

...
Първият ден от август за стотици шофьори започна с дълго
Коментари Харесай

Пътуването към морето: По шосетата тапи, влаковете закъсняват


Първият ден от август за стотици водачи стартира с дълго очакване на " Тракия ". Шофьорите недоумяват за какво в разгара на лятото би трябвало да се прави ремонт по едно от най-оживените трасета.

Пътят до Бургас за Атанас Терзиев стопира в региона на Карнобат. " Пътувам в посока Бургас по " Тракия ". Внезапно пред нас колите забиват спирачки ", сподели той.

Попаднал в клопката на километричната опашка, решил, че най-вероятно повода е злополука. 15 километра по-късно вижда друго. " Минахме 15 км, до момента в който най-сетне не видяхме повода. В най-големия трафик, към морето, се прави ремонт ", уточни Терзиев.

Въпреки че краят на опашките в този момент не се вижда, от Пътната организация твърдят, че няма да е все по този начин. " Дейностите са с дълготрайност до 2 август. Екипите работят при продължен работен ден - от 5:30 до 22 ч. ", изясни Даниел Иваничков от АПИ.

Алтернатива за тези, които желаят да избегнат задръстването, въпреки всичко има. " Тапата на 337 км може да бъде избегната, като се употребява секторът Карнобат-Айтос. Двата възела са близки ", посочи Иваничков.

Скоростта на влаковете ще понижава краткотрайно поради жегите

По-дълъг ще бъде и пътят за тези, които се качат на влаковете, които минават през Пловдив. Причината - ремонт.

" Има в допълнение разписание, с което влаковете по направлението София - Бургас - София и София - Варна - София, през гара Пловдив, ще се движат по обиколен маршрут през Димитровград. Пътуването ще се удължи с по-малко от час ", сподели шефът " Управление и придвижване на влаковете " - Пловдив Георги Вардев. Плановият ремонт би трябвало да завърши на 25-и септември.

За доста от пасажерите не толкоз удълженото време, колкото изискванията в железниците, са по-притеснителни. " От първа класа в днешно време чаках малко повече. Но за тези пари - явно толкоз ", показа Янко Кузманов.

" Да не приказваме, че е лято и е горещо. Трябва да се отварят порти и прозорци ", добави пътуващата с трен Наталия.

Докато пасажерите търсят хладина, отваряйки прозорци, и бързите влакове може да станат по-бавни - мярка, към която машинистите прибягват, в случай че температурата на релсите надвиши 50 градуса.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР