Първите заявления от кандидати за местната власт за отказ от

...
Първите заявления от кандидати за местната власт за отказ от
Коментари Харесай

Кандидати за местната власт се отказват още преди старта на кампанията

Първите заявки от претенденти за локалната власт за отвод от присъединяване във вота са постъпили в общинските изборни комисии в Пазарджишко. В подадените документи те не са длъжни да показват претекстове, тъй че не може да се каже какви са аргументите.

Във Велинград партия е заличила регистрациите си за присъединяване и в трите избора - за кмет на община, за кметове на кметства и за общински съветници, без да издигне нито един претендент. Това е Политическа партия „ Новото време “.

Двама души от листата за съветници на Коалиция „ Заедно за мощна община “ в Пазарджик също се отхвърлят от борбата, преди тя да е почнала. Заявления за това са подали Росица Георгиева и Борислав Павлов. За кмет на общината обединението издига бизнесмена и досегашен общински консултант Благо Солов, който е и лидер на листата. След заличаването в нея остават 26 имена.

ОИК-Белово пък е анулирала издаденото уверение на партия „ Съюз на свободните демократични сили “ за присъединяване в в изборите за общински съветници и кметове на 29 октомври, като в решението също не се показват претекстове.

ОИК-Септември пък е отказала да записва Славчо Георгиев Велков като претендент за кмет на село Славовица, повдигнат от Политическа партия „ Съюз на патриотичните сили “, тъй като той няма непрекъснат или сегашен адрес 6 месеца преди датата на изборния ден на територията на община Септември. Велков беше кметски наместник на селото, назначен още по времето на някогашния общински градоначалник Марин Рачев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР