Първите смартфони с поддръжката на най-новите мобилни мрежи от пето

...
Първите смартфони с поддръжката на най-новите мобилни мрежи от пето
Коментари Харесай

MediaTek анонсира 5G чип за бюджетни смартфони

Първите смарт телефони с поддръжката на най-новите мобилни мрежи от пето потомство са единствено флагмани. По време на ревюто Computex 2019 компанията ARM показа своите нови Cortex-A77 процесорни ядра, които ще се създават посредством 7 нанометров софтуерен развой. Още тогава се появи информация, че MediaTek ще получи лиценз за производството на новото ядро. Това се оказа правилно и през днешния ден MediaTek анонсира нов чип с процесорните ядра Cortex-A77 и 5G модем. Новата SoC е доста подобаваща за за построяването на евтини смарт телефони с поддръжката на 5G мрежите.

Новата система върху чипа включва 5G модема MediaTek M70, процесорните ядра Cortex-A77 и графичния ускорител Mali-G77. Уеб порталът Engadget означи, че продуктите на MediaTek се употребяват най-вече в бюджетните смарт телефони, като да вземем за пример Nokia 5.1 Plus, X5, Oppo R15 и още доста други.

Очаква се първите смарт телефони с Cortex-A77 и Mali-G77 да се появят при започване на 2020 година. Новият 7 nm чип на MediaTek се чака да предложи една добра композиция от скорост и приятна за потребителите цена.

Като се има поради прекомерно дребният брой на фирмите, които създават 5G хардуер, постоянството на MediaTek е добре пристигнало за тази компания. В последна сметка Qualcomm е съвсем монополист в тази област, тъй като с изключение на него, 5G чипове създава единствено Samsung. Intel се отхвърли от конкуренцията в 5G бранша, а Huawei има големи неприятности поради бана от страна на Съединени американски щати. Именно MediaTek може да се трансформира в една мечтана алтернатива за всички компании, които не желаят да имат нищо общо с Qualcomm.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР