Първите сигнали за промяната в света се появиха с настъпилата

...
Първите сигнали за промяната в света се появиха с настъпилата
Коментари Харесай

Ген. Цветан Тотомиров: На къде отиваме?! Жалко за тези след нас, започват от нулата!

Първите сигнали за смяната в света се появиха с настъпилата пандемия от Коронавирус 19. Сякаш и природата ни разбра и искаше да ни предизвести, че не всичко ни е наред. Всяка страна се спасяваше сама. Затвориха се граници, области, градове. Хората се отчуждиха, не контактуваха, дори бягаха един от различен.Трудно е в този момент да се каже дали успяхме да „ победим “ пандемията, само че още по мъчно е да кажем какво ни остави като завещание – направихме ли нужните заключения или повече „ оглупяхме “.

Сега към този момент и с по този начин наречената специфична военна интервенция против Украйна, светът още повече се промени. Разрушения, жертви, бежанци, наказания, „ другарски и вражески “ страни и така нататък, все такива неща, наречени с общо име „ език на омразата “, които още повече и повече разделят света. Провежда се една невиждана до в този момент осведомителна война с доста „ истини “ защо ли не – обвинение в шпионаж, провокации, „ търсене “ на предатели и така нататък Даже се стигна и до персонални нападки, президентът Байдън назова във Варшава президента Путин „ касапин “ и че „ не може повече да остане на власт “, а Белият дом с нежелана експедитивност по- късно посочи, че „ Съединени американски щати не желаят промяна на ръководството на Русия “.

Цените на стоките и горивата порастват непрестанно нагоре. Твърде е евентуално, в случай че войната продължи дълго, мизерията да обхване доста страни, както в Европа, по този начин и по света. Ние също не сме пропуснати, това личи, както в супермаркетите, по този начин и в бензиностанциите. Възниква въпросът „ ще стартира ли огромната война – войната за оцеляване “?

А сегашните трендове са, че някой страни желаят войната да продължи доста време „ до последния украинец “, както някои към този момент се изрекоха. Това се удостоверява и от обстоятелството,че секретаря по защита на Англия разгласи, че на донорската конференция – 35 страни са решили да дават на Украйна тежко въоръжение с огромен обхват, бронирани машини, средства за Противовъздушна отбрана и за брегова защита и други Всичко това, няма ли да докара до нови опустошения и доста жертви сред военнослужещите от воюващите страни и цивилното население на Украйна! Вярно че с това – войната ще продължи по-дълго време и страните участващи в войната (макар и косвено) се усилват.

Следейки ставащите събития, може несъмнено да се подчертае, че от ден дневно „ мостовете “ за договаряния за помирение се унищожават и понижават. Медийната агитация в провеждащата се осведомителна война вместо да спомага за сядане на масата за договаряния, с спорните си отзиви, оказват негативно влияние. Преговарящите екипи на двете страни, вършат опити за решаването на някои филантропични коридори, само че на другия ден те не се реализират по незнайни аргументи и стартира прехвърлянето на топката.

Ако изключим Турция и Израел, никоя друга европейска страна не е сложила въпроса, че би трябвало да се седне на масата за договаряния за прекъсване на войната. Трудно ми е да кажа за какво е по този начин, по тази причина отговора оставям на Вас.

За това е извънредно време да се запитаме, всички ние жителите на този континент – На къде отиваме? Не се ли опасяваме, че наближаваме онази алена линия, прекосяването, на която има непредсказуеми последствия.

Ген. Цветан Тотомиров
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР