Първите съобщения за откриване на коронавирус в спермата на излекувани

...
Първите съобщения за откриване на коронавирус в спермата на излекувани
Коментари Харесай

Сексуални проблеми: Може ли COVID-19 да увреди спермата на мъжа?

Първите известия за разкриване на ковид в спермата на излекувани мъже идват от Китай, където са открили вируса в семенна течност на двама пациенти при 23-ма от изследваните. Това ясно демонстрира, че той може да се задържи относително дълго в тестисите на мъжа, предизвестиха медици.

Цитират се проучвания, съгласно които коронавирусът може да се предава по сексуален път от инфектирания мъж на половите му сътрудници по същия метод, по който се предава и вирусът на СПИН.

Вече е открита повода за половите проблеми при мъже, прекарали ковид. Специалисти по урология показват, че може да зародят полови проблеми при пациенти, които имат прекаран Covid-19.

Ако Covid-19 унищожи съдовите структури, това може да аргументи проблеми в съдовите структури в тестисите и пениса, оповестяват уролозите.

Заявявайки, че доста пациенти с Covid-19 са почнали да идват при тях с недоволства от полова дисфункция, експертите означават, че не знаят какво тъкмо ще срещнат след 5-10 години, свързани с коронавирус при мъжете, и обръщат внимание на обстоятелството, че заболяването основава ниско равнище на мъжки хормони.

Пациентите не са имали полови недоволства преди заразяването си с ковид. Техните полови проблеми, с ерекцията да вземем за пример, са почнали точно след прекаран коронавирус.

Сексуалните проблеми се случват освен при мъжете, само че и при дамите. Млада жена оповестява, че е имала импровизиран аборт, че функционалностите на бъбреците и черния й дроб са се влошили, имала е и проблеми като диария и мускулни болки.

Това стартира да основава разлики в метода, по който лекарите правят оценка пациентите. Много от тях не зная каква ще е обстановката с коронавирус проблемите и при мъжете,и при дамите, година или две по-късно.

Коронавирусът е открит в белите дробове, в червата, открит е в сърдечната система, в бъбреците и в урината. Когато човек мисли от урологична позиция, може да се пита следното: Ако се открие в урината, открива ли се и в спермата?



Уролози са имали единствено един-два случая, при които ковид не е открит в семенната течност, и те считат това за съмнително. С други думи, защото мястото, от където излиза семенната течност, е пикочният канал, предава ли се болестта през пикочния канал?

„Ако Covid унищожава съдовите структури, това може да аргументи проблеми и в съдовите структури в тестисите и пениса. Какво може да повреди в пениса?“ Отбелязвайки, че въпросът изисква отговор, уролози го изясняват, към този момент, по следния метод:

Всъщност тези пациенти имат ниско равнище на мъжки хормони. Това значи, че пациентите могат да идват при уролозите с проблеми като полово отвращение, неспособност за поддържане на ерекция и понижаване на интензивността на ерекцията. Може и да още по-лошо, в случай че има неприятно качество на ерекцията или в случай че пациентът има главно друго заболяване.

Изследователи откриха, че при някои мъже, прекарали COVID-19, качеството на спермата е нарушено в продължение на месеци. Изследвани са проби от 120 белгийски мъже на междинна възраст 35 години, приблизително 52 дни след отзвучаване на признаците на коронавирусната зараза. Нарушенията в тези индикатори не са свързани с това какъв брой тежко е прекарана инфекцията, а при всичко преболедували.

Те поучават мъжете, които се възвръщат от ковид, да се подложат на инспекции на репродуктивни им качества.

Коронавирусът към момента е чужд, по тази причина препоръките на уролози и акушери е по-добре няколко месеца дамите да изчакат, да се имунизират и да мислят тогава за деца. Това обаче се отнася и за мъжете, тъй като COVID-19 може да повреди спермата на мъжа. Това е тежка вирусна зараза и при този, който я изкара по-тежко, може да бъде повредена спермата, и то се отнася за боледувалите, не за здравите.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР