Първите дни на март, Синеморец, устието на Велека. Слънце и

...
Първите дни на март, Синеморец, устието на Велека. Слънце и
Коментари Харесай

Лакомия и алчност: искат да обезобразят едно от най-красивите кътчета в България

Първите дни на март, Синеморец, устието на Велека. Слънце и шир, в който зеленото на поляните прелива в синьото на водата и в жълтото на пясъчната линия, отделяща морето от реката. Една от най-красивите и магнетични естествени картини в България.

На финалната права

Тук постоянно царят успокоение и безметежност, които в този момент, на фона на настоящите нервности (коронавирус, бежанци и прочие), се усещат още по-силно. През последните години обаче доста сходни хубости станаха жертва на алчността и лакомията. И изчезнаха. Затова и тук чувството за успокоение и безметежност е примесено с паника за задаваща се заплаха. От години и без доста звук земите над устието бяха разпарцелирани. И единствено се чака комфортен миг, с цел да бъдат застроени.

И ето, че за вложителите и за грижещите се за тяхното " улеснение " локални управляващи и национални институции този миг най-сетне се задава. В средата на февруари районното министерство откри спряната краткотрайно преди две години процедура за съвещания по общия организационен проект на община Царево и отчета за неговата екологична оценка. Крайният период за внасяне на мнения е 16 март, а публичното разискване е планувано за 23 март. Екоминистерството, естествено, е дало позитивна оценка на отчета. Така че след някоя и друга седмица проектът може да влезе дефинитивно в действие без право на обжалване. И тогава - да заповядат багерите и бетоновозите, с цел да обезобразят и съсипят и последните незастроени места на брега от Резово до Лозенец.

Като китайска капка
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР