Първите Български туристически награди бяха раздадени на специална церемония в

...
Първите Български туристически награди бяха раздадени на специална церемония в
Коментари Харесай

Българските туристически награди определиха най-добрите хотели у нас

Първите Български туристически награди бяха раздадени на специфична гала в десета зала на НДК.
Амбицията на уредниците от списание Гранд хотели и сътрудниците им от Министерството на туризма е да отличат качеството в бранша и да насърчат пътувания навътре в страната.

Международно жури с присъединяване на специалисти от Съединени американски щати, Швейцария, Унгария, както и от нашата страна дефинира хотелите на годината. В категорията за Зелен хотел - място за настаняване отвън огромните градове, морските и ски-курортите премията, връчена от заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева отиде при Белчин гардън спа хотел единствено с един глас срещу в журито. Единодушен победител при крайбрежните хотели е Блу Бей хотел Созопол.

Сред еко-хотелите - места за настаняване ситуирани в естествени и национални паркове, първото място е за Кемпински Гранд Арена Банско, който тази година е притежател на Световна туристическа премия и на наградата за най-хубав ски-хотел в Източна Европа.

Дестинация на годината е Кюстендил, чийто кмет Петър Паунов получи наградата си от Йорданка Фандъкова. Тя го похвали за открития в града първи съвременен общински хотел в България, който за първата година от работата си възвърна 30% от вложените в него средства.

Хотелиер на годината е Йордан Куванджиев, който ръководи Грийн Лайф Ризортс. Наградата за Туристическа организация на годината отиде при Анелия Бачийска, притежател на Елит Травел интернешънъл.

Най-много неспокойствие провокира специфичния приз за Верига на годината. Получи го Бояна Шарлопова, която след гибелта на брачна половинка си Стефан съумя за месеци да приключи обновяването на хотел Девин, през декември открива ново крило във флагмана Пирин в Сандански, продължава реновацията на другите обекти в навечерието на 20-годишнината на фамилния бранд.

Елитът на туристическата колегия, подканен от Соня Колтуклиева, стана на крайници, с цел да уважи паметта на един от водачите в българския бизнес и по-специално в този бранш.

Снимки от събитието може да видите ТУК!
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР