Първите 5G устройства ще започнат да се продават през първото

...
Първите 5G устройства ще започнат да се продават през първото
Коментари Харесай

Qualcomm очаква пускане на 5G устройства в началото на 2019

Първите 5G устройства ще стартират да се продават през първото тримесечие на 2019 година, съобщи Бен Тимънс, старши шеф бизнес развиване в Qualcomm Европа на събитие на компанията в Лондон, въпреки че признава, че не може да „ разплете “ казуса с продължаващата ПР война във връзка с „ 5G първенците “.

Тимънс разяснява, че единствено преди няколко месеца 5G „ изглеждаше доста отдалечен план “, само че дейните действия във връзка с устройствата и развиването към оперативната съгласуемост са създали доста по-осезаема вероятността пред технологията.

Тимънс предизвестява, че е мъчно да се дефинира тъкмо какво разпознават хората, когато цитират „ първото 5G”, защото производители на устройства и инфраструктура, оператори и компании като Qualcomm, даже национални държавни управления, се пробват да „ потвърдят, че са водещи “.



„ Много демонстрации и известия бяха направени, които имат прекомерно общи неща с 4G технологията, само че употребявани с на нови технологии като Massive MIMO, която е вид 5G”, добави той. Според него положителната вест е, че хората са отдадени на идеята и желаят нещата да се случат. Той счита, че екосистемата би трябвало да „ види “ 5 до 15 смарт телефона и друго потребителско съоръжение, което да работи с 5 или 6 съществени снабдители на 5G инфраструктура, „ в противоположен случай няма да сме постигнали нищо “, съобщи Тимънс.

Той акцентира върху значимостта на взаимната работа сред технологията на компанията (например модемът Snapdragon X50 5G) с инфраструктурната мрежова платформа на доставчиците, добавяйки, че през тази година компанията е съумяла да преодолее проблените със съвместимостта, провеждайки на Световния мобилен конгрес в Барселона демонстрации с Ericsson и Nokia, доказваща, че създадената технология, която към този момент се вгражда в устройства, ще работи в мрежата на инфраструктурните производители.

Фокусът на Qualcomm във връзка с 5G e бил върху тестовия 5G телефон, екипиран с чипа X50. Според Тимънс, устройството към този момент се употребява от инженери, инфраструктурни снабдители и оператори, които ревизират дали 5G работи. Въпреки че то е много по-голямо от актуалните премиум марки, конкурентните тестови 5G модели (Тимънс не уточни кои са), са доста по-големи и наподобяват на видеорекордери.

Тестовото устройство дружно с чипа X50 и идващия процесор Snapdragon, който ще бъде показан на събитие в Хавай в края на тази година, дават убеденост на компанията, че е на „ верния път към комерсиализацията на 5G”. До края на първото тримесечие ще има смарт телефони с X50, даже да няма задействана 5G мрежа и операторите да не са оповестили точния график за стартиране на 5G услуги, прибавя Тимънс.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР