Първи случаи на инфекция с вируса на Африканска чума по

...
Първи случаи на инфекция с вируса на Африканска чума по
Коментари Харесай

Откриха болни от чума диви прасета в Добричко

Първи случаи на зараза с вируса на Африканска чума по свинете (АЧС) са установени при четири диви свине в област Добрич. Те са отстреляни в ловно стопанство в землището на село Българево, оповестиха от организацията по храните.

Със заповед на изпълнителния шеф на БАБХ доктор Дамян Илиев са наложени ограничения за предварителна защита и ограничение разпространяването на инфекцията в сходство с настоящото законодателство.

Създадени са зони на ограничаване, засилен е надзорът при дивите и измежду популацията домашни прасета.
Първи случай на Африканска чума при дива свиня в Силистренско Мъртвото диво прасе е намерено в непосредствена непосредственост до телената ограда на границата с Румъния
БАБХ ще прави непрекъснати клинични прегледи за АЧС при домашни прасета и ще се вземат проби от всички умрели или показващи клинични признаци диви и домашни прасета.

Мерките при домашни прасета са ориентирани към прецизни ограничения за биосигурност за спирането на опцията за прекачване на болестта сред дивата и питомната популация прасета в страната.

Заразата наложи избиването на хиляди свине в прилежаща Румъния, като това съществено тормози и българските производители, които имат огромни свинекомплекси в Северна България. Беше построено и особено защитно оборудване по границата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР