Първи разпити по мегапроцеса КТБ“ се очакват днес. След като

...
Първи разпити по мегапроцеса КТБ“ се очакват днес. След като
Коментари Харесай

Започват разпити по делото КТБ

Първи разпити по мегапроцеса " КТБ “ се чакат през днешния ден. След като с промени в Наказателно-процесуалния кодекс беше спряно приключването на над 5000 страници обвинителен диспозитив, Специализираният углавен съд даде ход всъщност на делото за източването на над 2,5 милиарда лв. от банкрутиралата през 2014 година Корпоративна комерсиална банка, заяви БНР.

До разпитите се стига съвсем 10 месеца след първото правосъдно съвещание, на което арбитър Виржиния Петрова реши, че делото ще се гледа в отсъствието на главния обвиняем - банкерът Цветан Василев. Освен него на съд се чакат още 17 души, а измежду първите очевидци призовани за през днешния ден са?peдитополучители.

На предишното правосъдно съвещание юристът на Василев - Константин Симеонов, изненадващо съобщи, че клиентът му желае да даде пояснения по повдигнатите му обвинявания.

Прокуратурата се опълчи, напомняйки, че, в случай че е желал пълноценно присъединяване в процеса, банкерът е можел да даде непринудено единодушие за екстрадиция от Сърбия, където се намира от лятото на 2014 година Симеонов отвърна, че Василев е там, тъй като се съмнявал, че у нас ще получи обективен развой.

Решението на съда беше да се проучат техническите благоприятни условия за разпит на главния обвиняем.

Подобен неприсъствен разпит може да се осъществя посредством видеоконферентна връзка или с разпит в Сърбия с молба за правна помощ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР