Първи председателски съвет се провежда в 47-ото Народното събрание. Очаква

...
Първи председателски съвет се провежда в 47-ото Народното събрание. Очаква
Коментари Харесай

Председателският съвет обсъжда въвеждането на зеления сертификат за вход в НС

Първи председателски съвет се организира в 47-ото Народното събрание. Очаква се новите депутати да обсъдят концепцията в постройката на Парламента да се влиза със зелен документ.

Вече всички представители на парламентарни групи са се събрали в кабинета на ръководителя на Народното събрание. Освен тематиката за зеления документ ще бъде разисквана и програмата на първото постоянно съвещание на Народното събрание тази сряда.

„ За нас не е проблем да демонстрираме зеления си документ всяка заран на влизане в постройката. Считаме, че когато разпоредбите важат за цялата страна със заповед на здравния миг, би трябвало да важат и за народните представители “, съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„ Аз съм имунизирана с трета доза и приканвам всички да го създадат. Това е в полза на всички – на нас самите, на фамилиите ни “, споделя заместник-председателят на Народно събрание и народен представител от Движение за права и свободи Мукаддес Анлбант.

„ Това съставлява една скрита форма на държавен прелом. Как тъкмо ще спрат хора, които са представители на народа да влизат тук? Ами в случай че на следващия ден решат, че вместо зелен документ за тази ваксина, би трябвало да има нещо друго като условия? Например да позволяват единствено хора, които се харесват на една част от болшинството. Това е директна дискриминация “, счита Костадин Костадинов от „ Възраждане “.

От ГЕРБ-СДС ще изискат тази сряда да има чуване на отрасловия министър за случая с вестник „ Труд “.

Преди обед се организират и съвещания на парламентарните групи на политическите сили.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР