Първата зона за движение със скорост до 30 км/ч се

...
Първата зона за движение със скорост до 30 км/ч се
Коментари Харесай

Андрей Зографски: С частично и калпаво изпълнение се убива идеята за „Зона 30“

Първата зона за придвижване със скорост до 30 км/ч се вкарва в София от началото на февруари. Подготвен е и план за последваща такава зона.

„ Мястото е вярно. Начинът сигурно не е. „ Зона 30 “ е идея за повишение на пътната сигурност и комфорта на всички участници в придвижването, с акцент на комфорта и сигурността на велосипедисти и пешеходци като най-уязвими участници. „ Зона 30 “ включва редица ограничения, които да трансформират инфраструктурата , тъй че да подсигуряват спазването на разпоредбите от всички “, съобщи пред БНР Андрей Зографски от Сдружение „ Спаси София ”.

Според него да се сложат просто знаци за ограничаването на скоростта е безусловно незадоволително и това даже поражда заплаха от ликвидиране на концепцията, която работи на всички места по света. Зографски е безапелационен, че с отчасти, компромисно и калпаво осъществяване се унищожава добра концепция, по която се работи от дълго време. 

Ако ние сложим на един естествен път табела с ограничаване 140 това няма да го направи автомагистрала “, разяснява Зографски в предаването „ Преди всички “.

За да се обезопасят пешеходните пресичания, „ Зона 30 “ планува изцяло покачване на кръстовищата, разясни той и даде Белград като добър образец.

„ И включва почистване от паркирани коли посредством физически ограничения . Всичките клонове на кръстовището, тъй че да има видимост сред другите участници в придвижването. В София всички знаем, че кръстовищата са окупирани от коли , които са безобразно паркирани на всички места и по този начин се понижава полето на видимост сред водачите и пешеходците. “

От „ Спаси София “ считат, че част от улиците с в толкоз неприятно положение, че и сега не можете да се движите с повече от 30 км/ч.

Поетапно и с ясна стратегия би трябвало да стартира повсеместен ремонт на улиците в центъра на София , въвеждайки ограниченията на „ Зона 30 “, посочи Андрей Зографски.

„ Както постоянно в ръководството на госпожа Фандъкова се вършат едни бутафории, просто да се регистрира активност . “

ПТП-тата се случват главно по огромните булеварди. „ Зона 30 “ е по-скоро мярка за по-добра градска среда на пешеходците и велосипедистите, за по-добра досегаемост, заключи Зографски.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР