Първата в София хеликоптерна площадка за целите на спешната медицинска

...
Първата в София хеликоптерна площадка за целите на спешната медицинска
Коментари Харесай

Регистрирана е първата в София хеликоптерна площадка за спешна медицинска ппомощ

Първата в София хеликоптерна площадка за задачите на незабавната здравна помощ по въздух към този момент е съответно записана. Тя се намира на територията на УМБАЛ „ Света Анна “ София (бившата Окръжна болница).

„ Болница „ Света Анна “ е построила място за кацане на хеликоптери още преди години. Тук са кацали хеликоптери, само че това е нещо напълно друго, тъй като в този момент сме част от една цялостна национална система за оказване на незабавна помощ по въздух. Едно е да си изолиран, друго е да си част от тази система, което е голям прогрес в незабавната помощ “, означи шефът на болничното заведение доктор Славчо Близнаков, представен от Българска телеграфна агенция.

При положителни климатични условия първият медицински хеликоптер ще прелети от Италия до България на 31 януари, увери още веднъж министърът на превоза Георги Гвоздейков. Това е било доказано и от страна на италианската компания „ Леонардо “, която е производител на хеликоптера. До 2026 година би трябвало да дойдат още седем машини.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР