Първата ракета на България Виктория Томова отстъпи на финала на

...
Първата ракета на България Виктория Томова отстъпи на финала на
Коментари Харесай

Виктория Томова спечели тайбрек, но не успя да триумфира с титлата на турнира в Будапеща

Първата ракета на България Виктория Томова отстъпи на финала на шампионата на клей от сериите WTA 125 в унгарската столица Будапеща с награден фонд 115 хиляди $. Томова загуби с 6:7(3), 7:6(4), 0:6 от Тамара Корпач (Германия). Срещата продължи 2 часа и 53 мунити.

Преди този мач Томова реализира четири победи. Българката отстрани третата сложена и №75 в международната класация Жасмин Паолини от Италия, №99 в света Юлия Грабхер от Австрия, №122 Анна Каролина Шмидлова от Словакия и №106 Осеан Доден от Франция.

За положителното си показване на шампионата Томова си обезпечи 95 точки за международната класация, в която заема 109-ата позиция сега. Така тя си подсигурява завръщане в топ 100 и рекордно класиране на 93-ото място в света през идната седмица.

Томова започва превъзходно мача с Корпач и поведе с 3:0. При 5:4 българката имаше два сетбола на личен сервис, само че не се възполза и позволи пробив. Вики проби още веднъж за 6:5, само че позволи брейк за 6:6. Така се стигна до тайбрек в който българката отстъпи с 3:7 точки.

Томова изостана с 0:3 във втория сет, само че сподели страховит темперамент и съумя да изравни при 4:4 Корпач поведе с пробив и сервира за мача при 5:4, само че Вики още веднъж не се пречупи и изравни. При 6:5 българката изпусна още един сетбол и по този начин се стигна до втори тайбрек в мача. В него Томова завоюва със 7-4 точки и изравни сетовете.

За страдание силите на българката не стигнаха в третата част и тя загуби с 0:6.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР