Първата пратка медицинска помощ за Украйна пристига в Полша в

...
Първата пратка медицинска помощ за Украйна пристига в Полша в
Коментари Харесай

СЗО: Първата пратка медицинска помощ за Украйна пристига в Полша днес

Първата пратка здравна помощ за Украйна идва в Полша в четвъртък, оповестиха от СЗО на брифинг в Женева, представени от международните организации.

„ Доставката включва 6 тона консумативи за лекуване на контузии и незабавна хирургия, с които може да се помогне на 150 000 души, само че към момента остава неразбираемо по какъв начин ще бъдат доставени до нуждаещите се в Украйна “, сподели генералният шеф на СЗО доктор Тедрос Аданом Гебрейесус.

СЗО към този момент няколко пъти предизвестява за ескалираща здравна рецесия в Украйна след съветската инвазия. По думите на доктор Гебрейесус има известия за иден дефицит на медикаменти за рак и на инсулин за пациенти с диабет в страната, както и за бутилки О2.

Три огромни завода за медицински О2 в страната са затворени и това слага под опасност достъпа на пациентите. Според информация на международната организация минимум 2000 души са се нуждаели от медицински О2 още преди военния спор.

„ Има незабавна нужда от основаване на кулоар, с цел да се подсигурява сигурност за филантропичните служащи, както и безвреден и непрестанен достъп до доставките за хората в потребност “, акцентира той.

Продължават договарянията за обезпечаване на доставките в Полша и на други места наоколо до зоната на спор. В Украйна се изпращат главно хирургични конци и консумативи, както и принадлежности за ампутации и други огромни травматологични интервенции.

От СЗО оповестиха също по този начин, че предпочитано ще доставят медикаменти против ковид, включително и новите перорални лечения за COVID-19, с цел да се смекчи евентуалният скок на инфекцията.

От организацията също по този начин осъдиха офанзиви против медицински служащи в Украйна, за което към момента няма публично удостоверение, и подчертаха, че медицинските потребности на страната остават остри.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР