Първата политическа сила след последните парламентарни избори ГЕРБ-СДС продължава консултациите

...
Първата политическа сила след последните парламентарни избори ГЕРБ-СДС продължава консултациите
Коментари Харесай

От „Има такъв народ“ решават дали да подкрепят ГЕРБ-СДС за правителство

Първата политическа мощ след последните парламентарни избори ГЕРБ-СДС продължава консултациите и търсенето на поддръжка от партиите в 49-ото Народно заседание.

В момента тече срещата с представители на „ ИТН “, която е последна за днешния ден. Вчера от партията на Слави Трифонов оповестиха, че не одобряват кабинета на „ Продължаваме промяната-Демократична България “/ПП-ДБ/ с Асен Василев в него и се съмняват в триумфа за състявянето на държавно управление .

В началото на днешната среща Десислава Атанасова от ГЕРБ съобщи, че партиите не могат да си разрешат нови предварителни избори , защото това би дестабилизирало страната и би посочило, че политическата класа се е изчерпала откъм хрумвания и благоприятни условия.

„ Като парламентарна група ние ще подкрепим всяка добра концепция, без да робуваме на идеологически щампи. Ако обаче считаме, че нещо не е положително, не може да очаквате нашата поддръжка за него ”, отговори Тошко Йорданов от „ ИТН “.

Той изрази вяра, че сред партиите ще бъде извършен градивен диалог , който да докара до болшинство в този парламент с обща управническа стратегия . Йорданов добави, че нито една партия няма да получи сляпа поддръжка от „ ИТН “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР