Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров продължава с изумителното

...
Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров продължава с изумителното
Коментари Харесай

Фокина преди мача с Григор: Победата над Джокович ми вдъхна огромно самочувствие



Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров продължава с изумителното си показване на Мастърса в Монте Карло, където към този момент е измежду полуфиналистите. Нашето момче реализира впечатляваща победа през вчерашния ден над международния №14 Хуберт Хуркач след оспорвана борба до последната точка, а през днешния ден му следва да излезе на корта в търсене на втори край на Мастърс конкуренция. Негов противник ще бъде Алехандро Давидович Фокина, който в предходния си дуел победи Тейлър Фриц, а ето и какво сподели испанецът след края на срещата си от 1/4-финалите.

" Имах доста шансове в първата част против Фриц, само че той съумя да отрази всеки един от тях ", стартира Фокина по отношение на вчерашния си триумф. " Отидох до тоалетната в края на първия сет, с цел да пренастроя мозъка си, да убедя себе си, че рано или късно моето време ще пристигна. Много съм благополучен от тази победа и от метода, по който тя беше реализирана.

След като победих Джокович във втория кръг, получих голямо самочувствие. Не всеки ден успяваш да победиш международния номер едно. След този мач трябваше да потисна страстите си. Не беше елементарно на идващия ден да играя против противник като Гофен, който преди малко бе спечелил купата в Маракеш и който нормално играе ужасно на клей. Както споделих неотдавна, ключът към това положително показване се крие в подготовката. Чувствам се по-силен физически и душевен, в сравнение с предходната седмица. Наслаждавам се на това. "

" Миналата година съумях да стигна до четвъртфиналите и трябваше да се отдръпва пред празни трибуни ", разяснява още Давидович, който се отхвърли след първия сет против Стефанос Циципас през 2021-ва. " Беше извънредно тъжно. Тази година играх първия си дуел на централния корт, освен това пред аудитория. Усещането е напълно друго. Чувството да играя тук, е особено и се разграничава от това на останалите шампионати. Това е конкуренция, която постоянно съм обичал. Ставал съм очевидец на страхотни моменти, да вземем за пример триумфите на Надал, мислейки си какъв брой добре би било, в случай че съм на негово място. В момента се любувам на времето си на корта и не преставам да работя интензивно.

Началото на сезона не беше по никакъв начин елементарно - имах доста мачове, в които играх зле, губех и в главата ми се появиха голям брой подозрения. Не е елементарно да бъдеш в такава обстановка. Въпреки това не спирах да работя с моя екип, с цел да успеем да разгадаем това допустимо най-скоро. Трябва да вярвате в себе си. Това се случи тази седмица ", приключи испанският играч.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР