Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров откри с трисетова

...
Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров откри с трисетова
Коментари Харесай

Преди утрешния двубой: Джере разкри какво ще предприеме, за да победи Григор Димитров

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров откри с трисетова победа акцията си на тазгодишното Открито състезание на Австралия, надделявайки над някогашния №14 Аслан Карацев. Така родният ни представител си обезпечи място във втория стадий на конкуренцията в Мелбърн, където му следва конфликт със международния №68 Ласло Джере в четвъртък сутринта. За да доближи до дуела с хасковлията, сърбинът наложи волята си над тръгналия от квалификациите Зизу Бергс в четири сета, а ето и какво показа Джере по отношение на упованията и тактическия си метод за идната си среща с най-хубавия ни тенисист:

" Никога до момента не сме играли един против различен. Познавам добре Григор, гледал съм доста негови мачове – страховит състезател е, сложен съперник. Нормално е, когато не си измежду поставените тенисисти в схемата на шампионат от Големия шлем, да се изправиш против някого от тях в първи кръг, а във втори към този момент е съвсем обезпечено. От началото на годината изиграх няколко положителни мача и се усещам удобно на корта. Надявам се дуелът ни да се състои на някой корт, където настилката е по-бавна, тъй като за никого не е загадка, че колкото е по-бавен кортът, толкоз повече ме устройва.

Вярвам, че ключът към победа над Григор ще бъдат сервисът, ретурът, както и това да не му разрешавам да нападна и да поема самодейността. Трябва да се стремя към това аз да съм този, който управлява играта, а също по този начин ще се старая да излизам на мрежата всякога, когато ми се отвори опция. Това е нещо ново, върху което започнахме да работим с новия ми треньор Ярослав Левински в края на предходната година и смяната в играта ми от този момент е забележима ", разяснява четвъртата ракета на Сърбия.

Източник: Sport Klub

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР