Първата ни ракета при дамите Виктория Томова не спира да

...
Първата ни ракета при дамите Виктория Томова не спира да
Коментари Харесай

Великолепна: Томова разгроми световната №48 и ще срещне една от фаворитките в Дубай!

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова не стопира да впечатлява с изявите си в последно време и откакто през предходната седмица мина квалификациите на мощния шампионат в Доха, където бе спряна на старта на главната скица, през днешния ден българката направи още една крачка напред, класирайки се за втория стадий на WTA 1000 конкуренцията в Дубай. 

Нашето момиче се изправи против международната №48 Кая Канепи, на която не остави никакви шансове, изнасяйки най-силното си показване от началото на сезона. В хода на цялата среща контролът бе напълно в ръцете на родната ни представителка, която реализира победен триумф с 6:3 6:1 и по този начин си обезпечи място във втория стадий на надпреварата, където я чака надалеч по-сериозно тестване в лицето на международната №4 Джесика Пегула, която през вчерашния ден игра край в Доха.

Най-добрата ни тенисистка навлезе извънредно уверено в мача и още в дебютното подаване на противничката си се снабди с три благоприятни условия за пробив, които обаче бяха отразени след няколко чудесно построени офанзиви от Канепи. Естонката разчиташе главно на грубата мощ, с която да извади от равновесие нашата сънародничка, само че Вики сподели своите качества в отбранителен проект и съумя да се оправи с връхлитащата я мощност, с цел да реализира пробив в средата на сета и да поведе с 4:1. Оттам насетне тя не изпита съмнения в играта си и опази задатъка си до самия край, с цел да запише откриващата част в своята сметка.

 Статуквото на корта не се промени и във втория сет, където Томова продължи да дочаква неизбежна неточност от предприемащата голям брой неоправдани опасности съперничка. Благодарение на нападателната си позиция на ретур нашето момиче завоюва всеки един от сервис геймовете на по-високоранкираната тенисистка и въпреки да разреши връщане на един от брейковете, то това по никакъв метод не повлия на изхода от мача, приключил след тъкмо 80 минути в интерес на Вики.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР