Първата копка на последния и най-голям лот от реконструкцията на

...
Първата копка на последния и най-голям лот от реконструкцията на
Коментари Харесай

Правят първа копка на най-големия лот от Водния цикъл на Пловдив за 18,3 млн. лева

Първата копка на последния и максимален лот от реконструкцията на водопреносната и канализационна мрежа, ще бъде даден на следващия ден от кмета Здравко Димитров и вицето му Пламен Райчев.

Дейностите обгръщат двата булевада - „ Дунав “ и „ Брезовско шосе “, като цената е 18 350 704, 36 лева с Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване е две години. Фирмата реализатор е ПИМК, която бе класирана на първа място в поръчката, а другите компании бяха отстранени.

Поръчката по Водния цикъл обгръща действия по ВиК мрежата и пътната инфраструктура по бул. „ Дунав” от бул. ”Васил Априлов” до бул.”Брезовско шосе” и бул.”Брезовско шосе” от бул. „ Дунав” до Северен обходен колектор.

Това е втора поръчка за този обект, откакто преди повече от година Община Пловдив я приключи. Тогава дейностите бяха сметнати за 24,6 млн. лв. без Данък добавена стойност. Мотив за прекратяването бе, че са открити несъответствия сред количествените сметки, заложени в документите на търга и тези в работния план.

От друга страна Община Пловдив ще обезпечи в допълнение 2 млн. лв. в бюджета си за асфалтиране на северното платно на бул. „ Дунав”. В поръчката е заложен ремонт единствено на южното платно, където ще има действия по водопроводната и канализационната мрежа.

На финала са другите три лота по Водния цикъл, който обгръща междублоковите пространства в няколко квартала в регион „ Северен”. Тази година стартира и ремонтът и модернизацията на Пречиствателната станция, който е най-скъпия план от Водния план – за над 70 млн. лв..

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР