Компанията Нюралинк, собственост на Илон Мъск, е получила разрешение за

...
Компанията Нюралинк, собственост на Илон Мъск, е получила разрешение за
Коментари Харесай

Мъск ще имплантира мозъчен чип на втори човек

Компанията " Нюралинк ", благосъстоятелност на Илон Мъск, е получила позволение за имплантиране на мозъчен имплант на втори пациент, заяви Ройтерс, базирайки се на " Уолстрийт джърнал ".
Прочетете още
Управлението за надзор на питателните артикули и медикаментите в Съединени американски щати е дало позволение на мозъчния чип, откакто компанията е разрешила проблемите с имлантацията, зародили при първия пациент. През предходната седмица Ройтерс заяви, базирайки се на свои източници, че дребни жици в мозъка на първия пациент са се разместили. " Нюралинк " е знаел за казуса от дълго време.

Компанията на Мъск заяви за сполучлива имплантация на мозъчен чип на 28 януари. Доброволецът - 29-годишният Нолан Арбо, е бил неподвижен осем години преди имплантацията в резултат на случай, загубвайки сензитивност от раменете надолу. В резултат на мозъчната имплантация мъжът е почнал да движи курсора по шахматната дъска на своя преносим компютър. Месец по-късно имплантът е спрял да изпраща сигнали, нужни за превръщане на мислите му в придвижване на курсора, заяви Българска телеграфна агенция.

Стартъп компанията " Нюралинк " беше учредена от Мъск през юли 2016 година Тя се занимава с разработка на чипове, които в вероятност биха могли да бъдат вградени в човешки мозък. Илон Мъск счита, че сходни устройства биха разрешили на индивида да се трансформира в киборг, кадърен да се опълчи на изкуствения разсъдък (ИИ). На 23 май 2023 година компанията разгласи, че е получила позволение за клинични изпитвания върху хора.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР