Първата детска книжка, която разказва на малчуганите за еднополови семейства

...
Първата детска книжка, която разказва на малчуганите за еднополови семейства
Коментари Харесай

На пазара в България: Детска книжка за мравка разказва колко чудесна е еднополовата любов

Първата детска брошура , която споделя на малчуганите за еднополови фамилии и каква огромна обич пламти в тях, към този момент е на пазара. Нейният създател се е подписал с псевдонима Великан Василева, който имал за писателката сантиментална стойност, тъй като по този начин я наричал обичан за нея човек.

Главен воин в книжката е мравката Мравин. Той е изгубил мравуняка, където живеел. Докато тъгува в гората и не знае какво да прави, среща едвам влюбена двойка, състояща се от горския пощальон Мис Бръмбарова и нейната партньорка девойка Бътърфлай. Двете още не са сключили брак, очевидно чакат да се промени Конституцията, която е много ретроградна и не отразява новите действителности.

Сюжетът продължава с търсене на нов дом, в който Марвин да е обичан и благополучен. По пътя си тримата срещнат разнообразни горски жители - семейство от господин и госпожа Калинка, кьорав Кърт и два мъжки черни лебеди, които живеят дружно, тъй като се обичат.

Кой лебед обича другия интензивно и по какъв начин ще си имат дребни пиленца не се изяснява. А можеше да се вмъкне един епизод, в който едно старомодно и отживяло времето си семейство от мъжки и женски крайнодесни лебеди тормозят дребното си лебедче, карат го да си учи уроците, не желаят да му купят айфон 12 про с червен панел и му не разрешават да пие хормони за промяна на пола. То плаче горчиво, само че жалостивото му цвърчене доближава до ушите на внимателен гъсок от Агенцията за протекция на дребните лебедчета, който конфискува детето от родителите му и го дава за осиновяване на еднополовите черни лебеди, където мъничето пораства щастливо, нехайно и окъпано в обич. Когато порасва, то се вклюбва в мъжкия тим по художествена гимнастика и става горски първенец.

Добре щеше да се получи, само че Великана Василева не е присъединила подобен епизод, което демонстрира, че пред нея има още огромни благоприятни условия за креативно израстване.

Малка отплата на този пропуск е обликът на една мравка-царица, която не се отнася демократично и демократично с поданиците си, очевидно е популист с консервативни пристрастености. Но за благополучие царицата открива нов дом, обич и семейство при госпожиците Бътърфлай и Бръмбарова.

„ Мравин и планетата Гора “ е първата книга от цяла поредност. Богата илюстрация е дело на Веселка Велинова, а издаването на книжката се финансира от фондация „ Сингъл Степ ” и асоциация „ Родители “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР