Първата дама на Украйна Олена Зеленска ще говори днес пред

...
Първата дама на Украйна Олена Зеленска ще говори днес пред
Коментари Харесай

Олена Зеленска с топло посрещане в Белия дом, чакат я и в Конгреса СНИМКИ

Първата дама на Украйна Олена Зеленска ще приказва през днешния ден пред Конгреса на Съединени американски щати. Зеленска беше посрещната през вчерашния ден в Белия дом от президента на Съединени американски щати Джо Байдън с букет и от първата дама Джил Байдън с прегръдка, съобщи Ройтерс. Двете първи дами и делегациите от двете страни организираха среща в Синята стая в Белия дом.

Джил Байдън към този момент се е срещала със Зеленска по време на своя изненадваща аудиенция в Украйна, където посети учебно заведение, в което се бяха подслонили украински бежанци.

" Когато се върнах, едно от нещата, които споделих, беше, че не можеш да отидеш във военна зона и да се върнеш, без да усещаш тъгата и болката на хората ", сподели Джил Байдън при започване на тяхната среща. Тя добави, че е разискала с екипа си по какъв начин може да се помогне за обезпечаване на лекуване на психологичното здраве на майки и деца, които са станали жертва на зверства.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че чака " обилни резултати " от срещите на брачната половинка му във Вашингтон. Нейните задания са да увеличи поддръжката за Украйна в Съединени американски щати, да завоюва спомагателна поддръжка за " отбрана на народа от съветския гнет " и да ускори филантропичната помощ, сподели той във вечерното си видеообръщение.

Зеленски съобщи, че изявлението пред Конгреса ще е значимо и добави, че " мощно " има вяра, че то " ще бъде чуто от хората, които дават отговор за вземането на решенията във Съединени американски щати ".



Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР