Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, говорейки в парламента след съобщения

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, говорейки в парламента след съобщения
Коментари Харесай

Нов опит за преврат в Турция: Ердоган заяви, че знае кои са кукловодите

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, говорейки в Народното събрание след известия за опит за прелом, е декларирал, че управляващите знаят доста добре кой е подготвял заговора, предаде  Anadolu Agency .

" Знаем какво се пробват да реализират тези, които желаят да разделят хората. Много добре знаем кой е марионетка, кой поръчва и кой е кукловодът. Колкото и лицемерен и противен да е той, ние няма да паднем в този капан, достолепието и толерантността ни подхождат, без значение какво вършат другите ", е коментирал той.

Ердоган свързва хипотетичните заговорници със неразрешената в Турция организация FETÖ.

Според него " тези, които желаят да изплатят дълга си към FETÖ, в никакъв случай не седят безучастни ".

През нощта на 14 май Ердоган организира незабавна среща с ръководителите на разузнаването и Министерството на правораздаването, откакто предизвести за вероятен опит за прелом. Министърът на вътрешните работи Али Йерликая даде обещание " да разпознава структурите, работещи против управляващите ".

В Турция уволнението на няколко чиновници от дирекцията по сигурността на 

През юли 2016 година в Турция беше осъществен опит за прелом. Властите упрекнаха организацията на основаната в САЩ Фетхуллах Гюлен, която те назовават ​​FETÖ - Фетхулахистка терористична организация, в присъединяване. Тогава бяха задържани над 80 хиляди души, към 150 хиляди държавни чиновници, в това число военни, бяха уволнени или отстранени от работа. Самият Гюлен осъди опита за прелом и отхвърли обвиняванията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР