Първа визита зад граница на новия китайски премиер Ли Цян.

...
Първа визита зад граница на новия китайски премиер Ли Цян.
Коментари Харесай

Шолц призова Китай да не доставя оръжия на Русия

Първа аудиенция зад граница на новия китайски министър председател Ли Цян. Символично министър-председателят избра да посети две европейски страни – Франция и Германия. В понеделник Ли Цян беше признат от президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер. По-късно китайският министър председател организира и работна вечеря с канцлера Олаф Шолц. Двамата през днешния ден разговаряха на 4 очи като главните тематики на диспути бяха двустранните търговски връзки, климата и въздействието на Пекин върху Русия по отношение на войната в Украйна.
Още един път приканих китайското държавно управление да употребява още по-силно въздействието си върху Русия в тази война. Като непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Китай има специфична отговорност. Трябва да работим дружно по този въпрос в границите на Г-20. Затова е значимо Китай да продължи да не доставя оръжия на агресора - Русия.
Олаф Шолц, канцлер на Германия
Настоящата интернационална обстановка е комплицирана и непрекъснато се трансформира, с повишаването на трендовете против глобализацията и незадоволителния подтик за възобновяване на международната стопанска система. Като две авторитетни сили в света Китай и Германия би трябвало да работят в по-тясно съдействие, с цел да допринесат повече за международния мир и развиване.
Ли Цян, министър председател на Китай

В края на седмицата Ли Цян ще посети Париж, където ще участва на Срещата на върха за нов световен финансов пакт, планувана за 22-23 юни. Домакин на събитието е френският президент Еманюел Макрон.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР