Първа САГБАЛ „Света София“ е готова да осигури работни места

...
Първа САГБАЛ „Света София“ е готова да осигури работни места
Коментари Харесай

Първа АГ болница „Св. София“ предлага работа на украински медици

Първа САГБАЛ „ Света София “ е подготвена да обезпечи работни места за квалифицирани медицински фрагменти от Украйна, които дават отговор на условията, оповестиха от лечебното заведение. В момента има свободни места за акушерки в разнообразни отделения и в реанимация.

Екипът на болничното заведение също по този начин се причислява към самодейността за безвъзмездни прегледи на всички нуждаещи се дами, жители на Украйна, както и за обезпечаване на съвещания за бременните и условия за раждане на бебетата.

И Втора САГБАЛ „ Шейново “ изрази своята съпричастност към всички украински жители и бежанци. „ Нашият екип е разполагаем на всички дами, които са бременни или имат потребност от здравна помощ и консултация в региона на акушерството и гинекологията. Нашите порти са необятно отворени, а прегледите и консултациите са безвъзмездни “, споделя от болничното заведение.

УСБАЛ по онкология - София разгласи телефони за връзка и имейл за контакти за украински жители. „ Естествено, че няма да останем безучастни към бягащите от войната, които имат онкологични болести. Украински жители – било то бежанци или такива, които не могат да се приберат в родината си, могат да разчитат на поддръжка – с диагностика и лекуване в границите на опциите ни. Телефони за връзка 02 8076 100; 02 8076 201 Електронна поща: “, показват от лечебното заведение.

От РЗИ-Разград пък оповестиха, че МБАЛ „ Свети Иван Рилски “ има подготвеност да отдели 22 кревати за лекуване на украински жители, от които 2 интензивни и 10 хирургични кревати. Заделени са 5 кревати и в детско поделение. При потребност броят може да се актуализира.

Готовност да преглеждат и лекуват бежанци от Украйна към този момент обявиха УМБАЛ „ Лозенец “, УМБАЛ-Бургас и УМБАЛ „ Св. Анна “ - София.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР