Първа роля в игрален филм и изложба в Софийската градска

...
Първа роля в игрален филм и изложба в Софийската градска
Коментари Харесай

Филмова роля и... инсталация в София: какво се промени за Тео Ушев след номинацията за "Оскар"

Първа роля в игрален филм и галерия в Софийската градска художествена изложба - това са две от директните последици от номинацията за " Оскар " на Теодор Ушев, описа той в изявление за " Дневник " дни преди откриването на плана си " Като в мрачно огледало " - първата художествена апаратура с миксирана действителност, освен в България, само че и в света. Тя ще се откирие на 20 февруари в СГХГ.

" Да, получих първата си роля в киното. Това е пряк резултат, тъй като режисьорът ме беше видял на някакво изявление в Кан и беше решил, че съм съвършен за роля в неговия филм. Станах артист! ", отвръща с усмивка художникът на въпроса какво се е трансформирало след триумфа на " Сляпата Вайша ". Отбелязва и че " Като в мрачно огледало " също е разследване от номинацията, тъй като другояче надали би получил поддръжка за реализирането й в София.

Подобни съоръжения Ушев е правил в други музеи по света, само че тази ще се случи единствено и само в София сред 20 февруари и 11 март. Благодарение на техника за триизмерна анимация, която художникът създава взаимно с датска компания, посетителите ще могат да влязат във филм сред четирите стени на галерията.

Иначе след " Сляпата Вайша " Теодор Ушев е още по-зает, а огромна част от плановете му са свързани с България. На " София филм фест " следва дебютът му в игралното кино като част от филма-омнибус " 8`19 " по разкази на Георги Господинов, продължава и работата си по анимацията по " Физика на тъгата ". В останалото време го занимава " Пумпала " на Бузлуджа, който се прокрадва и в новата апаратура. Повече за всичко това очаквайте през уикенда в " Дневник ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР