Първа професионална футболна лига от днес официално вече има своя

...
Първа професионална футболна лига от днес официално вече има своя
Коментари Харесай

Efbet стана генерален спонсор на първа лига

Първа професионална футболна лига от през днешния ден публично към този момент има своя нов общоприет спонсор. Това е компанията за спортни залози Efbet, която ще работи в съдействие с БФС и " Футбол Про Медиа ", която има телевизионните права за излъчването на шампионата. В резултат на него за идващите 2 години футболен хайлайф към този момент ще носи името - Efbet Лига.

Новият общоприет спонсор бе разгласен в централата на БФС персонално от шефа на " Футбол Про Медиа " Атанас Караиванов, маркетинг мениджъра на Efbet Емил Кънев и изпълнителния шеф на БФС Борислав Попов. Тримата бяха безапелационни, че всичко се прави за обезпечаването на спомагателни доходи на тимовете от българския футболен хайлайф и няма учредения да се търси възможен спор на ползи.

„ Футбол Про Медиа " стартира своята работа след една рецесия в шампионата през ноември 2012 година. Имахме контракт за 1 година, след това различен за 3. Преминахме през много сложни моменти, само че мисля, че създадохме непоклатимост в връзките с БФС и клубовете. Има и сигурност в заплащанията. Има и нещо, което през годините липсваше – това бе генералният спонсор на шампионата. Моите притежатели постоянно са упорствали за по-сериозни критерии. Винаги е имало интерес, само че в никакъв случай не е бил задоволителен ”, съобщи на конференцията Караиванов= - „ Имам удоволствието да оповестя взаимно с БФС генералния спонсор на шампионата и това е компанията Efbet. Реалното развиване на приходната част за клубовете в България се базират на телевизионните права и рекламата. За билетите не можем да отговаряме. Основният дирек, който липсваше в тази скица беше спонсорът. Сключваме контракт за 2 години с Efbet за Първа професионална лига. Тя беше основана след една рецесия в шампионата, с концепцията да се усилят тимовете от 9 на 14, промени се и форматът, който намирам за сполучлив... Доволни сме от броя мачове, който получаваме. Първенството е забавно и ни чака огромна борба за купата, а също и засилени тимове от позиция на ръководство и упоритости. Радвам се, че можем да създадем нещо централизирано. Ще се опитаме напълно с тяхна поддръжка и с тази на сътрудниците от Нова Броудкастинг Груп да покажем нов външен тип на плана, който да бъде по-хубав и по-продаваем. ”

„ Не мисля, че има какъвто и да е спор на ползи. Не чакам реакция, най-малко към този момент. Тази седмица се случи една добра развръзка (визира срещата на футболните босове с премиера Бойко Борисов – б.р.), не желая да се връщам обратно. Всеки е наясно с уговорките, които има. Търсенето на сходни спорове е изцяло ненужно. Във футбола би трябвало да бъдат удовлетворени всички страни, тъй като се опитваме да осигурим непоклатимост. До този миг го реализираме. Наше право е да определим компания за общоприет спонсор, както ние не сме правили проблеми какви компании се появяват по рекламите на стадионите. Трябва в най-близко време да се направи оценка на действителните доходи, които може да се получат от разпространяването на мачовете. Така ще може да имаме действителна визия за 2021 година. Не може да бъдем като в Турция или Румъния, само че пък е доста по-добре, в пъти по-добре от Хърватия, Сърбия и Македония, което отново е някакъв триумф. Тук няма подготвени пари, а те се създават от доста хора и от доста сложни моменти. Затова затваряме страницата с спора на ползи и гледаме какви са нашите действителности за това кой и какво може да направи за шампионата ни. ”

„ Като компания желая да кажа, че навлизаме във финалните 2 години от контракта си с БФС. Понеже се чуха всякакви цифри, желая да кажа, че последният контракт беше за 5 години и обща стойност 30 милиона лв.. През последните две ще плащаме по 6,5 милиона лв., като 40 % от сумата към този момент е преведена. Това е нашият най-много, в случай че някой може да направи повече, дано заповяда ”, сподели още Караиванов.

В същия дух се изрече и шефа по маркетинга в Efbet Емил Кънев. Той разкри, че и в други европейски страни съществува практиката компания за спортни
залози да бъде общоприет спонсор на локалните футболни шампионати. Кънев акцентира, че с изключение на с чисто финансовия принос компанията ще се опита да придаде нов и по-привлекателен тип на продукта. 

„ Новото състезание ще се споделя efbet Лига. Трябваше в къси интервали да създадем лого, което да дава отговор на равнището на футбола, а също и на европейските равнища. Мисля, че се получи ужасно. Много е значимо по какъв начин наподобява един артикул. Ще работим с сътрудниците за основаването на по-добра „ шапка ” на този артикул ”, сподели той.

„ Важно е средствата, които влагаме в такива инициативи, да се изразходват по верен метод. Спонсори сме на 10 тима от efbet Лига, редица други от Втора Лига и Трета, а също по този начин оказваме помощ и на доста отбори от окръжните групи. Из цялата страна има извънредно доста тимове, които имат потребност от помощ. Да се обезпечава футболна екипировка не е по силите им. Знаете, сътрудници сме с Баскетболната и Волейболната федерация, с националния тим по волейбол… Искаме да вървим нагоре, само че това зависи и от управническите способи на клубовете. ”

„ Смяната на името не е казус в Европа. Напълно обикновено е да се смени името при съществуването на общоприет спонсор. В Румъния локалния шампионат се споделя Лига 1 Бетано. Там компанията има връзки с тима на Крайова. Не става дума за нещо скрито-покрито, нито че се намесват спортни
залагания във футбола. Идеята е нашите средства да се разпределят сред клубовете и да оказват помощ за развиването на спорта. ”

„ За нас една от задачите, които не са заложени, а се случват е, че когато станем спонсори на толкоз доста тимове, „ дърпаме конците ” и караме другите компании да се включват. Надяваме се това да излезе отвън региона на спортните
залози и да „ зариби ” други компании. Българинът обича да гледа български футбол, съгласно статистиките тези мачове са по-гледани даже от край в Шампионската лига. ”

„ Стремим се да опаковаме продукта, който да бъде грабващ за младите и като цяло обществото. Искаме да спомогнем визията да бъде по-добра, а също и с нашите послания в обществените мрежи. За страдание огромният проблем с посещаемостта по българските условия не зависи от нас. Знаете какви са изискванията на по-голямата част от оборудванията. Това, което можем да създадем, е да влагаме едни средства, които клубовете да изхарчат по най-хубавия метод. ”

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР