Партията ще се опита да състави кабинет с третия мандатБСП

...
Партията ще се опита да състави кабинет с третия мандатБСП
Коментари Харесай

БСП предлага Асен Василев за премиер, ако НС подкрепи управленската програма

Партията ще се опита да сформира кабинет с третия мандат

Българска социалистическа партия няма да върне третия мандат на президента несбъднат, а ще се опита да сформира кабинет в границите на 47-ото Народно заседание.На Националния съвет на партията направената управленскапрограма е била подкрепена с огромно болшинство - 96 „ за”, 15 „ въздържали се” и 2„ против”.

„ Програмата влиза като план за решение на Народното събраниес очакване да бъде подкрепена от болшинство - институционално и отговорно. Ако програмата събере нужното болшинство от най-малко 121 души, на идващия ден внасяме претендент за министър председател. Той ще бъде Асен Василев”, разгласи Корнелия Нинова, съобщи Nova.bg.

Тя уточни, че в последните седмици безусловно намерено и почтено са водени договаряния за сформиране на държавно управление сжеланиеда се подсигурява непоклатимост на България.

„ През този интервал изработихме управническа и законодателна стратегия за идващите шест месеца. Тя е насочена към няколко сфери - продължение на битката с корупцията, кражбите и модела на ръководство на ГЕРБ. В програмата се съдържа антикорупционно законодателство, избор на КПКОНПИ и на Бойко Рашков за председател”, посочи водачът на Българска социалистическа партия.

В икономическата част на програмата се съдържат закони и ограничения за поддръжка и стабилизиране на стопанската система в рецесиите. Третата част е обществена - поддръжка на фамилиите и семействата. А четвъртата - законите, които са нужни да бъдат признати по Плана за възобновяване и резистентност.

Управленската стратегия, която ще бъде импортирана, е с небосвод шест месеца - до декември 2022 г.Внея са отразени някоипредложенияна „ Има подобен народ”.„ Програмата е утвърдена от Политическа партия, Демократична България и от депутатите на коалиция „ Българска социалистическа партия за България”, посочи ръководителят на левицата. И посочи, че към момента трите партии не са провеждали диалози за министри.

В случай, че програмата не събере болшинство това щяло да покаже, че в Народното събрание няма депутати, които да се отнесат отговорно и мандатът ще бъде върнат на президента несбъднат. Тогава Българска социалистическа партия ще внесе план за решение за удължение периода на работа на Народното събрание поради незабавните решения, които би трябвало да бъдат взети.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР