Партията наема адвокати и започва съдебни дела, ще помагаме на

...
Партията наема адвокати и започва съдебни дела, ще помагаме на
Коментари Харесай

ГЕРБ ще води дела заради арестите преди изборите. Борисов: Трифонов не поема отговорност

" Партията наема юристи и стартира правосъдни каузи, ще оказваме помощ на хората и ще се борим за демокрацията ", това съобщи водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател и водач Бойко Борисов пред локални управници и партийни функционери в Южна България във връзка арестите на кметове преди изборите.

Новото живо включване във Facebook профила му беше от вкъщи на депутатката от ГЕРБ и някогашен аграрни министър Десислава Танева, която също била пострадала.

Симпатизанти на ГЕРБ описаха по какъв начин са викани от полицията да подписват декларация преди изборите на 11 юли, че няма да нарушават закона. Танева сподели, че в деня за размисъл получила позвъняване от човек, който се показал за чиновник ДАНС и настоял незабавно да се видят по подаден сигнал. Тя предложила това да стане в офиса на ГЕРБ, само че той отказал и декларирал, че трябвало да отиде или в службата, или те да дойдат в дома ѝ. Тя тъкмо приготвяла палачинки на децата си , по тази причина предпочела втория вид. Дошли двама, които й дали някакъв протокол, тя желала да го снима, само че не й разрешили. Казали й, че сигналът било от едно " нарицателно име " в прехода и трябвало да подпише, че няма да нарушава закона.

" В деня за размисъл контраразузнаването идва да тормози народа , някогашната Държавна сигурност възвръщат в този момент! Това ли е демокрацията? Така ли ни водят в Европа? ", възмути се Борисов.

И още веднъж направи прилика с персоналната си драма: " Дедо ми е бил кмет и са влезнали, извели са го и са го утрепали в царевицата с сопа ".

" Мисля, че за всички излиза наяве по какъв начин са извоювани изборите, под гнет, измами, Костинбродски афери, с цел да може сега в Народното събрание да тече, бих ги нарекъл, седянки. Аз съм водил доста договаряния с съдружни сътрудници, само че такова безсрамие, толкоз смешни, такова нископродаваемо шоу, то не се е продава. Кадрите на Българска социалистическа партия са назначени - министри, зам.-министри, регионални шефове, в този момент би трябвало да ги узаконят, а тези на Движение за права и свободи никой не ги пипа. Не знам Христо Иванов и неговата компания по какъв начин се усещат в една кошница с всички тези хора. Христо, не те е ли е позор да клечиш пред Движение за права и свободи? “, сподели още Борисов.

" Днес тоя Асен Василев споделя, че ще съберат към 2 милиарда повече. Кого лъжете непрестанно ", попита Борисов.

" По-бързо правете държавно управление, с цел да си поемете отговорността, тъй като това е несериозно. Единственият човек, от който зависи нещо от момента, се споделя в Слави Трифонов, той не взе участие в договарянията , той не поема никаква отговорност, оставя Тошко и компания да си бърборят с политически водачи. Примерно Корнелия Нинова не я щат у Българска социалистическа партия, тя щяла да държавно управление с 34 ли какъв брой депутати. Те не знаят защо става въпрос, щели да вършат плаващи болшинства, едните ще желаят пенсии, трети строителство, другите - да приберат банката. И тогава какво ще стане - едната партия ще вика: аз не съм гласувах за това, не ме закачайте, другата - не ме пипайте - и по този начин, до момента в който източат страната, както направи Тройната коалиция, както двойната при Орешарски. Моделът " Борисов " означаваше съвременна инфраструктура , строителство на всички места, високи приходи, най-ниска безработица, отличници в Европейски Съюз и, както виждате, нито икономическият, нито финансовият министър е направил каквото и да било с изключение на чегъртане ", съобщи още някогашният министър председател.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР