Партията на европейските социалисти (ПЕС) приветства решителната подкрепа на Европейския

...
Партията на европейските социалисти (ПЕС) приветства решителната подкрепа на Европейския
Коментари Харесай

ПЕС и Европейският парламент заедно срещу насилието във Филипините

Партията на европейските социалисти (ПЕС) приветства решителната поддръжка на Европейския парламент против нарушаването на човешките права от управляващите във Филипините. Близо 12 000 души са били убити във Филипините от полицията и от подкрепяни от държавното управление престъпни групи, като част от извънсъдебните изтезания, свързани с акцията против опиатите.

Европейският парламент одобри с огромно болшинство резолюция, осъждаща незачитането на човешките права от президента Дуерте и опитите му да заглуши критиците на властта в и отвън страната, в това число заместник-генералния секретар на ПЕС Джакомо Филибек, който беше експулсиран от страната по-рано през седмицата. Филибек бе във Филипните по покана на локалната социалдемократическа партия Акбаян, когато управляващите го екстрадираха поради острите рецензии против режима.

Президентът на ПЕС Сергей Станишев съобщи: „ Стрелбата по хора на улицата демонстрира цялостно неуважение на главните права на индивида. Това е освен неверно, само че и обречено на неуспех. Призоваваме президента Дуерте да насочи напъните си към битката против мрежите за трафик на опиати, вместо да екзекутира дребни дилъри и наркозависими.

Също по този начин, настояваме филипинското държавно управление да спре със заканите и враждебните дейности против критиците си, в това число против деятели за човешките права, публицисти и опозиционни водачи, и да приключи политически-мотивираните преследвания. Всички филипински жители имат права и те би трябвало да бъдат зачитани ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР