Партия ВОЛЯ не е парцал, за да го размахват за

...
Партия ВОЛЯ не е парцал, за да го размахват за
Коментари Харесай

Марешки: ВОЛЯ не е парцал, за да го размахват за заместване на този или онзи

Партия " ВОЛЯ " не е парцал, с цел да го размахват за заменяне на този или оня. Това съобщи в предаването " Денят с Георги Любенов " водачът на " ВОЛЯ " Веселин Марешки. Ние от " ВОЛЯ " останахме в центъра и значително в решенията сега имаме роля, само че да не се преекспонира - болшинството е устойчиво, изясни той. Той съобщи, че няма персонална омраза с Волен Сидеров, нито с различен в Народното събрание, а единствено с партиите, ограбили българския народ.

Марешки разяснява и връзките сред водачите в Обединени патриоти, като съобщи
Марешки: Големи водачи, само че на процедура нито един от тях, в случай че се разпаднат, не може да има дори парламентарна група - те ще имат по 9 депутати. Няма да имат парламентарна група и ще станат свободни електрони. Това го държи Волен Сидеров в Народното събрание в тази настройка, тъй като, в случай че те го " отлюспят ", той ще стане един свободен електрон, от който нищо не зависи.
Вижда се, че сред Валери Симеонов и Волен Сидеров няма нищо, което да ги крепи, с изключение на далаверата, добави Марешки.

Марешки разяснява и подадената от Теменужка Петкова оставка като министър на енергетиката, като съобщи, че " в случай че подозренията са правилни, оставката е най-малкото нещо, което би трябвало да последва ".
Веселин Марешки: Има два момента - в случай че има единствено подозрения и те се окажат погрешни, Теменужка Петкова би трябвало да се върне на мястото си и това е обикновено, в случай че в никакъв случай не е взела участие в някакво задкулисие, в някаква спекулация. Но пък противоположното - в случай че подозренията се окажат правилни - единствено с една оставка няма да стане, тъй като тук приказваме за договорка за доста милиони, стотици милиони левове и за дружество от голяма важност за националната сигурност на България.
По отношение на договорката, обвързвана с ЧЕЗ, той разяснява, че по принцип страната не може да се меси в покупко-продажби сред частни субекти, само че може да се намеси, в случай че има напън, нечисти капитали и лобиране. По думите му би трябвало да се види дали капиталите са " чисти ". Мисля, че има задкулисие в тази договорка, само че дано органите да си кажат мнението, заключи той.
Веселин Марешки: В това, че пазарджишка компания и по-малка купува по-голяма - в това няма нищо рисково. В последна сметка, в случай че някой изкара 700 милиона лв. значи има ресурса да има тази компания. Така че няма нищо рисково в това. Въпросът е дали тези 700 милн. лв. са чисти капитали и дали тази договорка не е станала под напън тъкмо тази компания да завоюва. Защото може и други хора да имат 700 милиона лв. и тука към този момент е разковничето - за какво е определена тъкмо тази компания и в случай че има напън и присъединяване на страната посредством министър на енергетиката - това към този момент е подмолното, рисковото, нездравословното и това, което отвращава всички българи. "
Държавата не може да спре договорката, в случай че тя е транспарантна, изясни той и добави, че няма информация кой стои зад пазарджишката компания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР