Парламентът въведе наказание общественополезен труд за повторно или системно административно

...
Парламентът въведе наказание общественополезен труд за повторно или системно административно
Коментари Харесай

Окончателно: Нарушители ще полагат общественополезен труд

Парламентът вкара наказване общественополезен труд за наново или редовно административно нарушаване. Депутатите утвърдиха дефинитивно на второ четене промени в Закона за административните нарушавания и санкции.

Безвъзмездният труд в интерес на обществото ще се поставя без ограничение на други права на санкции. Продължителността на публично потребния труд не може да бъде по-малко от 40 часа и повече от 200 часа годишно за не повече от две поредни години, записаха депутатите. Наказанието ще се постанова със правосъдно решение и ще се извършва от пробационната работа по сегашен адрес на санкции.

При наново осъществено дребно безчинство ще се постанова и общественополезен труд. Такова наказване ще се планува и за противозаконна сеч на дървесина в горски територии и превозването й.

Текстовете за въвеждане на наказване безплатен труд в интерес на обществото са препоръчани от Искрен Веселинов / "Обединени патриоти "/ и група народни представители. Не беше подкрепено обаче предлагането му за административни нарушавания, с които се нарушава публичният ред, да се планува наказване задържане в конструкция на Министерство на вътрешните работи.

Приетите промени плануват още обжалваемост на актовете, които могат да обиден правата и ползите, както на нарушителите, по този начин и на притежателите на движимости, отнети в интерес на страната. Удължават се периодите за несъгласие против формирания акт и за оборване на наказателните постановления, надлежно от три на седем дни и от седем на четиринадесет дни.

Предвижда се предизвестието при незначителен случай да се насочва в писмен тип, като същото ще предстои на обжалване и митинг, в това число и на обновяване.

На обжалване и протестиране подлежат: наказателното разпореждане, предизвестието, резолюцията за преустановяване на административнонаказателното произвеждане и електронният фиш, записаха депутатите.

С измененията се урежда териториалната подготвеност на наказващите органи при нарушавания, осъществени в киберпространството. Създава се опция за привършване на административнонаказателното произвеждане със съглашение, уголемява се кръгът на лицата, които могат да желаят обновяване на производството и се допълват основанията и периодите за това обновяване.

Предвижда се промените да влязат в действие една година след обнародването им в "Държавен вестник ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР