Парламентът в Русия ще разгледа законопроект, който позволява на руснаци

...
Парламентът в Русия ще разгледа законопроект, който позволява на руснаци
Коментари Харесай

В знак на нужда: Русия обмисля да позволи на мъже над 40 г. да се присъединят към армията


Парламентът в Русия ще прегледа законопроект, който разрешава на руснаци над 40-годишна възраст и чужденци над 30 години да се записват в армията. Ходът идва в символ на незабавна потребност Москва да ускори военните си старания в Украйна.

На уеб страницата на Държавната дума - долната камара на съветския парламент, се споделя, че този ход ще даде опция на военните да употребяват уменията на по-възрастните експерти.

„ За потреблението на високоточни оръжия, употребата на въоръжение и военна техника са нужни високопрофесионални експерти. Опитът демонстрира, че те стават такива към 40–45-годишна възраст “, ​​се споделя в известието.

В момента единствено руснаци на възраст между 18 и 40 години, както и чужденци на възраст сред 18 и 30 години могат да сключат договор с военните за работа.

Русия претърпя големи неуспехи и тежки загуби на хора и съоръжение във войната с Украйна, като активизира съвсем цялото си възрастно мъжко население. Въпреки че пое пълен контрол над Мариупол, Москва остава надалеч от задачата си да завземе целия район Донбас в Източна Украйна.

Предложеното законодателство ще улесни и набирането на цивилни медици, инженери и експерти по редица интервенции.

По-рано съветският министър на защитата Сергей Шойгу сподели, че Русия ще образува 12 военни елементи в своя западен боен окръг в отговор на възходящите закани там, отнасящи се към кандидатурите на Финландия и Швеция за участие в НАТО.

" Ясно е, че руснаците са в неволя. Това е следващия опит те да се оправят с дефицита на военна ръка, без да тревожи популацията. Но за Кремъл става все по-трудно да прикрие неуспехите си в Украйна ", споделя пенсионираният американски военачалник и някогашен командващ на американската войска в Европа Бен Ходжис.

Според експерта по сухопътна война в английския концерн за сигурност и защита RUSI Джак Уотлинг на съветските военни не им доближава пехота.

„ Русия би трябвало да стабилизира окомплектоването на военните си елементи в Украйна и да генерира нови елементи, в случай че желае да усъвършенства позициите си “, споделя той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР