Парламентът ще разгледа на второ четене промените в част от

...
Парламентът ще разгледа на второ четене промените в част от
Коментари Харесай

Парламентът ще обсъди на извънредно заседание промените в данъчни закони

Парламентът ще прегледа на второ четене измененията в част от данъчните закони. Извънредното съвещание, което е планувано за 13:00 часа през днешния ден, идва в миг, когато бизнесът упорства за по-сериозни облекчения при въвеждането на 15-процентен налог за мултинационалните компании. 

Данъкът се вкарва на равнище " Европейски съюз ", само че в редица страни има облекчения, считат от бизнеса и част от парламентарните групи. Други са на мнение, че парите няма да отиват в страните, където са централите на фирмите, а у нас. Това е единствено част от противоречивите текстове, в тази ситуация – в Закона за корпоративното подоходно облагане. 

И още – при локалните налози и такси е основен текстът за автоматизираното възобновяване на данъчните оценки. При Данък добавена стойност остават въпросителни към понижените ставки. При полемиките в бюджетната комисия бе направено предложение, откакто всички ограничения за изсветляване на ресторантьорския бизнес, ставката да бъде върната на 20 %. Въпреки това комисията я остави на актуалното редуцирано равнище от 9%. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР