Парламентът ще обсъди проект на решение за определяне на допълнителен

...
Парламентът ще обсъди проект на решение за определяне на допълнителен
Коментари Харесай

Парламентът обсъжда изтичането на удължителния закон за бюджета

Парламентът ще разиска план на решение за установяване на спомагателен период, в който страната да може да придобива доходи и да прави разноски и прехвърляния. То се постанова заради скорошното приключване на така наречен удължителен закон на Бюджет 2022 на 10 юни.

Решението е наложително съгласно наредбите на Закона за обществените финанси, без значение дали се стигне до удължаването на сегашния удължителен закон до приемането на Бюджет 2023.

Министърът на финансите Асен Василев съобщи, че за период към две седмици ще бъде направен проектозаконът, само че за приемането му първо от държавното управление, а по-късно и от Народното събрание, е нужно софтуерно време минимум към месец.

Заявките на Василев са за недостиг от 3 %, който ще се отрази позитивно и на задлъжнялостта на страната ни.

Обещанието е да не се подвигат налози, а намаляването на дефицита да се реализира посредством увеличена събираемост и редуциране на разноски.

Именно за възстановяване на събираемостта през вчерашния ден в Национална агенция за приходите и Агенция " Митници " се върнаха ръководителите им от времето на кабинета " Петков " Румен Спецов и Павел Тонев. Василев съобщи желание за евакуиране на проектобюджета на служебния кабинет, в който е заложен недостиг от 6,4 %.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР