Парламентът ще изслуша днес министрите на земеделието и на вътрешните

...
Парламентът ще изслуша днес министрите на земеделието и на вътрешните
Коментари Харесай

НС ще изслуша двама министри за разпространението на чумата по животните

Парламентът ще изслуша през днешния ден министрите на земеделието и на вътрешните работи Румен Порожанов и Валентин Радев за обстановката с разпространяването на чумата по дребния преживен добитък, написа novini.bg.

Парламентарният надзор през днешния ден ще стартира с разисквания по запитване на водача на БСП Корнелия Нинова към премиера Бойко Борисов за политиката на държавното управление по въпросите на миграцията в България и Европа.

От Българска социалистическа партия упорстват Министерски съвет да одобри решение против противоположното приемане на мигранти в България и подписване на двустранни съглашения с други страни членки на Европейски Съюз. До 30 септември държавното управление ще би трябвало да показа в Народно събрание оферти на страната за промяна на Дъблинската система на приемане на бежанци.

От ГЕРБ ще предложат да се поддържа изразената от страната ни позиция по въпросите на миграцията по време на съвещанието на Европейския съвет от 28 юни и да се разпореди на Министерски съвет да отстоява националните позиции по всички законодателни оферти, свързани с промяната на общата европейска система на леговище.

Парламентът би трябвало да избере и шеф на Националната здравноосигурителна каса. Комисията по опазване на здравето в Народното събрание единомислещо утвърди единствената кандидатура на шефа на столичната университетска болница " Св. Иван Рилски " доктор Дечо Дечев, номиниран от ГЕРБ и Обединените патриоти. Има над 37-годишен професионален опит в системата на опазването на здравето Една от първите задания на доктор Дечо Дечев като шеф на НЗОК ще бъде да усъвършенства разноските за медикаменти.

Шестима министри ще вземат участие и в парламентарния надзор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР