Парламентът се готви да промени Закона за радиото и телевизията

...
Парламентът се готви да промени Закона за радиото и телевизията
Коментари Харесай

БНТ, БНР, бТВ, Нова тв и Канал 3 ще ремонтират медийния закон


Парламентът се готви да промени Закона за радиото и малкия екран (ЗРТ). Предложенията за промени ще дойдат от експертна група, в която влизат представители на Българска национална телевизия, БНР, бТВ, Нова тв и Канал 3. Те ще показват концепциите си за промени, които след това ще бъдат събрани в общ законопроект от отрасловата парламентарна комисия.

Освен петте медии, в групата има и представител на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО), както и подобен от Съвета за електронни медии (СЕМ).

Очаква се промените да бъдат направени до към месец, само че към момента не е ясно дали ще бъде единствено законопроект за изменение или ще бъде признат напълно нов закон.

" Законът не е пипан от доста време. Има потребност да е по-гъвкав, съгласуван със актуалния свят ", сподели ръководителят на медийната комисия Вежди Рашидов от ГЕРБ преди да бъде конкретизиран съставът на експертната група.

Любопитно е, че в комисията има представители на редица частни малките екрани, в това число и от свързаната с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски " Канал 3 ", само че няма нито един представител на частно радио.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР