Парламентът реши, че мандатът за формиране на правителство на Има

...
Парламентът реши, че мандатът за формиране на правителство на Има
Коментари Харесай

Край на конституционния тупик: Мандатът за правителсто на ИТН приключи неуспешно |

Парламентът реши, че мандатът за образуване на държавно управление на " ИТН " завърши несполучливо. Така беше преодоляна конституционната рецесия, подбудена от отхвърли на Пламен Николов от мандата за сформиране на кабинет, откакто към този момент беше публикуван декрет на президента.

Кризата беше задълбочена през днешния ден, откакто Има Такъв Народ излязоха от зала за гласоподаване, а ГЕРБ не гласоподаваха поради разногласия какво тъкмо да написа в решението на Народното събрание. В решението препоръчано от Демократична България, ИБГНИ и Българска социалистическа партия пишеше “Мандатът за формиране на държавно управление завърши несполучливо ”. Росен Желязков (ГЕРБ) изиска да се запише, че не претендентът за министър председател не е определен. В последна сметка, след съвещания, ГЕРБ се върнаха в зала и гласоподаваха срещу.

За " плана на решение гласоподаваха 106 народни представители, " срещу " 60 и " въздържали се " - 1, с което то бе признато.

В зала не участваха депутатите от " ИТН ".

Сега президентът Румен Радев би трябвало да би трябвало да връчи мандата на втората по величина политическа мощ в Народното събрание - ГЕРБ. Бойко Борисов към този момент съобщи, че ще номинира за министър председател Даниел Митов и състав на Министерси съвет, само че мандатът ше бъде върнат незабавно.

След това Радев може да връчи мандата за сформиране на държавно управление на трета политическа мощ по собствен избор, като предпочитание да го получат към този момент изявиха Българска социалистическа партия и ИБГНИ. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР